用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 跑馬地聖保祿中學(SPSS)面試
樓主: minnieevergreen
go

跑馬地聖保祿中學(SPSS)面試   [複製鏈接]

我女今早見0830
有6組
每組5人

loklokhui 發表於 24-3-17 18:04
我女今早見0830
有6組
每組5人
祝成功

Woodstock801 發表於 24-3-17 17:59

句歌詞上次簡介會都有講過。

咁睇黎校長係刻意為學校經營新形象。
校長都唔似係好識做騷果種人﹐見佢都少少緊張。

我係C GROUP﹐全校得佢一個考
我見到好多啡色格仔裙﹐似係北角官小

未必啦﹐你有都未到我﹐你地起碼已經有UCCKE  OFFER﹐
RO實高D~

今日我都見有人無左資料表﹐
我見佢只係問我地拎小朋友身份證﹐又唔覺佢有MARK低D咩

minnieevergreen 發表於 24-3-17 19:03
咁睇黎校長係刻意為學校經營新形象。
校長都唔似係好識做騷果種人﹐見佢都少少緊張。

我哋學校起碼8個,仲未計其他時段,真係估唔到!
阿囡果組中文討論,4個小朋友狙擊佢一個,佢逐一反駁,好搞笑(emoji)
我哋有對資料表同面試信個名,冇問身份證

猴子爸 發表於 24-3-17 16:37
其實NPL係好好㗎?

客觀成績現時smc和npl就算係同級。睇呢三年smc是up trend;npl則載浮載沉,1b難言企穩,只能算1c以上。但個人意見係smc有可與神級一較高下嘅英文,同幫學生增值有一手;vs npl本來已谷,新校長仲致力加大谷嘅力度,not my cup of tea。其他硬件冇參觀過,唔識比。

Woodstock801 發表於 24-3-17 19:20
阿囡果組中文討論,4個小朋友狙擊佢一個,佢逐一反駁,好 ...

通常同校好似會GROUP埋同一時段睇? 8 個內女女成績如果是較前﹐機會好大嫁!

阿囡果組﹐有一個普通話人﹐中文討論講普通話﹐老師有皺眉 ﹐中英都好細聲﹐細聲到聽唔到﹐所以D同學都唔太回應到佢。

Woodstock801 發表於 24-3-17 19:20
阿囡果組中文討論,4個小朋友狙擊佢一個,佢逐一反駁,好 ...
上年我差唔多咁嘅情況,收硬你啦,不過你唔會讀啦。又小咗個高質學生。

minnieevergreen 發表於 24-3-17 19:53
通常同校好似會GROUP埋同一時段睇? 8 個內女女成績如果是較前﹐機會好大嫁!

阿囡果組﹐有一個普通話人﹐ ...

雖然同時段,但不同組。她應該係最前果個。
講普通話… 其他人有冇轉channel就佢?

tigamama 發表於 24-3-17 19:33
客觀成績現時smc和npl就算係同級。睇呢三年smc是up trend;npl則載浮載沉,1b難言企穩,只能算1c以上。但 ...

謝謝!明白了

HK-MAN 發表於 24-3-17 20:12
上年我差唔多咁嘅情況,收硬你啦,不過你唔會讀啦。又小咗個高質學生。

自1唔收都會讀自2(如果收), 唔想抽獎變藍祿

Woodstock801 發表於 24-3-17 20:17
自1唔收都會讀自2(如果收), 唔想抽獎變藍祿
藍祿都唔差啦,你好唔鍾意咩?但要抽都唔易。

HK-MAN 發表於 24-3-17 20:21
藍祿都唔差啦,你好唔鍾意咩?但要抽都唔易。

唔係差,仲好近添,行路返學都得。只不過自1、2冇借位,想抽都冇(乙部)
前輩你講到收硬阿囡,等我信心大增,好驚3.27會嚇死

Woodstock801 發表於 24-3-17 20:24

唔係差,仲好近添,行路返學都得。只不過自1、2冇借位 ...
唔會呀,信我。呢類學生好搶手。加埋我女亦有兩兆同學仔呢,小學唔係級頭幾個既成績都跟係上遊位置。學校教深教快,大家開頭要時間適應。

HK-MAN 發表於 24-3-17 20:36
唔會呀,信我。呢類學生好搶手。加埋我女亦有兩兆同學仔呢,小學唔係級頭幾個既成績都跟係上遊位置。學校教 ...

聽你咁講就放心啲,始終係村校,能夠跟得上而成績又唔差。簡介會訪問幾個S1妹妹,佢哋英文都講得好好,所以有擔心阿囡同佢哋有距離

Woodstock801 發表於 24-3-17 20:47
聽你咁講就放心啲,始終係村校,能夠跟得上而成績又唔差。簡介會訪問幾個S1妹妹,佢哋英文都講得好好,所 ...
下年度上台講果個可能係你個女添。又係果句堅1A既學生好多選擇,SPSS留唔到佢地。你女屬於珍品。

HK-MAN 發表於 24-3-17 20:56
下年度上台講果個可能係你個女添。又係果句堅1A既學生好多選擇,SPSS留唔到佢地。你女屬於珍品。 ...
由其sppcs班1A女,極受4大直歡迎,特別GH SPCS!

PTL_L 發表於 24-3-17 21:00
由其sppcs班1A女,極受4大直歡迎,特別GH SPCS!
係咩,呢樣唔知喎,你知我唔八卦架啦所以呢間學校仲有咁既成績算係咁。

HK-MAN 發表於 24-3-17 20:56
下年度上台講果個可能係你個女添。又係果句堅1A既學生好多選擇,SPSS留唔到佢地。你女屬於珍品。 ...

你太誇獎了!阿囡由細到大都係一個鵪鶉妹,冇諗過佢P5/6有禁大轉變。
另外,我唔覺得佢係堅1A,只係好彩,考得理想導致呈分高排名。成日都hea溫,已經嘔左好多血

HK-MAN 發表於 24-3-17 21:19
係咩,呢樣唔知喎,你知我唔八卦架啦所以呢間學校仲有咁既成績算係咁。 ...

我一直都咁講啦,係正增值學校,sppcs每年都不知幾多過spcs,未計升中過唔到,再其他form插班呢!今年GH好主動又大手筆,出唔少船接人!都未計其他女津中同新興直資呢!

Woodstock801 發表於 24-3-17 21:21
你太誇獎了!阿囡由細到大都係一個鵪鶉妹,冇諗過佢P5/6有禁大轉變。
另外,我唔覺得佢係堅1A,只係好彩, ...
Hea溫有咁既成績,仲有大把進步空間啦。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊