用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無試過經大陸轉機飛返香港?
樓主: rubycourt
go

[英國] 有無試過經大陸轉機飛返香港? [複製鏈接]

回覆 foxli 的帖子

非常多謝你嘅回覆,期待你下星期嘅報告,have a nice trip

foxli 發表於 24-3-2 14:08
上次倫敦返喺北京留咗五個鐘,嚟緊月中返倫敦,留兩三個鐘OK,上次係買來回hkd 3900 ...

我見南方航空官網暑假來回倫敦機票要 ¥10500, 都不平宜,比漢沙貴不少。 會否你 low season 才有咁平?

DOCTORGG 發表於 24-3-20 00:10
我見南方航空官網暑假來回倫敦機票要 ¥10500, 都不平宜,比漢沙貴不少。 會否你 low season 才有咁平?
...

2月頭時我都望過南方航空6月尾倫敦返港來回機票,都系要一萬,貴過英航直航既£840,卡塔爾£740,不過我有朋友買左復活節南方航空香港倫敦來回,佢話4千幾咋,暑假以外日子應該系平既。

tiffanychan8 發表於 24-3-19 22:17

非常多謝你嘅回覆,期待你下星期嘅報告,have a nice trip

由落機去到國際航線轉機嗰度,大約40分鐘已經連埋安檢,兩個鐘好足夠,另外香港check-in嗰陣,Counter職員都有問我有冇回鄉卡,我問佢點解上次倫敦返香港唔使咁次要,佢話純粹睇吓,因為怕如果航班有咩問題,你都可以出境,唔使困住喺機場,喺北京過關完全冇睇過回鄉卡嘅。

再次多謝你嘅回覆thanks

自己其實已經有廿幾年冇坐過國內航空,本身來回個日子其實CX都唔貴,都係6千頭,但諗起香港返倫敦直航要14.5小時,上次坐過一次都覺得辛苦,咪試吓南方囉,香港去到英國嘅航空公司呢幾年都坐過好多間,自己都係覺得阿聯酋最好,不過又唔係咁鍾意杜拜機場,如果唔睇直唔直航,我自己覺得南方會好過CX,北京來回倫敦國際航線,機真係好新淨,座位好舒適,空姐感覺好熟手,洗手間都好乾淨,唔可以唔承認祖國有啲嘢係進步咗嘅,自己最近都坐過一次CX,空中服務員感覺好似有啲新手,我諗佢只係飛機餐會好過南方,因為有個雪糕仔同口味比較啱香港人,仲有杯麵提供囉。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊