用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 申請英國及澳洲醫學院
發新帖回覆
go

申請英國及澳洲醫學院 [複製鏈接]

請問有冇人同時申請英國和澳洲醫學院的經驗?現在F.5(IAL)因為要考UCAT但英國的 UCAT又唔可以用來申請澳洲,但同一年又不可以考2次UCAT,想問問應該如何處理?謝謝

2    0    0    0

回覆 eeob01 的帖子

英國和澳洲的UCAT 是兩個不同版本....即你要考兩次UCAT....UCAT UK&UCAT ANZ!

isis_dad 發表於 24-2-26 09:25

英國和澳洲的UCAT 是兩個不同版本....即你要考兩次UCAT....UCAT UK&UCAT ANZ!  ...

謝謝回覆,我在網上很快查過,即是不同版本,都好像不能同一年又考英國UCAT和澳洲UCAT.
因為英國入學時間和澳洲入學時間不同,如仔仔依家s.5,我估計佢應該今年暑假先考英國UCAT,出年7月先再考澳洲UCAT(如果英國考不到),但不知是否正確做法,所以想請教有冇人有idea.

對..我囡當年都係隔了一年考...先考UK..之後再考ANZ

isis_dad 發表於 24-2-26 12:35

對..我囡當年都係隔了一年考...先考UK..之後再考ANZ

謝謝回覆,但如果明年才考澳洲的UCAT,即係用final 成績去報,而不是用學predict grade 去報?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊