用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德望or赤提
樓主: gccky
go

德望or赤提   [複製鏈接]

DenWenMa 發表於 24-2-16 16:15
咁我都識人係咁 所以咪話更加少接觸到異性。。。

題外話,即使以職業黎講,GHS 也非首選,官津啲 ...
唔會呵..補習社都大把男仔啦..同埋好多join school 活動, 呀女仲成日去男校meeting, Paul boy 仔都有來一齊練歌

DenWenMa 發表於 24-2-16 16:15
咁我都識人係咁 所以咪話更加少接觸到異性。。。

題外話,即使以職業黎講,GHS 也非首選,官津啲 ...
女校的歸屬感是不能和男校、男女校相比的。對比其他女校,GHS已經算好了:有前任的老師辭去高薪工作回學校接任校長,有師姐回學校做老師,有師妹從佐記轉回母校。

UniKitty 發表於 24-2-16 16:34
女校的歸屬感是不能和男校、男女校相比的。對比其他女校,GHS已經算好了:有前任的老師辭去高薪工作回學校 ...
咁小女學校都係,師姐教師妹咁,其實都多傳統男校同女校有呢種傳承。

我見初中嘅亞女又好熱愛學校喎,成日返去做義工。當然,到畢左業後會點就唔知啦。不過同意樓上好多人所講,女校同男女校/男校嘅bonding, 一定不能比較。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊