用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資取得學生RO 日期是否同官津同一日? ...
樓主: Irenecys
go

直資取得學生RO 日期是否同官津同一日? [複製鏈接]

mimwing 發表於 24-2-15 18:21
SPCC 收得幾多人呀,又有小學部班人,收得嘅都有曬target 擺開獎and  父母有地位等等 ...

需要父母地位酌情處理的,可能成績不佳,又想讀麥記,我估個別事例。

貓頭鷹之家 發表於 24-2-18 20:17
明天19/2 SPCC 就出OS offer, 真係唔知學校收到RO未,如果要有RO,新年假前已經要有,正常教育局新年應該 ...

我覺得SPCC出OS未必需要睇RO,體藝生唔係多,都係睇佢哋嘅talent 為主,學業成績嘅基本上都係級一,佢哋咁多年大約會知道唔同學校嘅水平

貓頭鷹之家 發表於 24-2-18 20:17
明天19/2 SPCC 就出OS offer, 真係唔知學校收到RO未,如果要有RO,新年假前已經要有,正常教育局新年應該 ...

我都識人係直資做,問過佢地可以提前拎ro,不過冇問可以拎幾多次。不過老師都要放新年,明天番工先post 上網。

Calaci 發表於 24-2-18 21:08
我覺得SPCC出OS未必需要睇RO,體藝生唔係多,都係睇佢哋嘅talent 為主,學業成績嘅基本上都係級一,佢哋咁 ...

全部級一,interview,再收十幾個,這招都好絕。

02413124 發表於 24-2-18 21:28
我都識人係直資做,問過佢地可以提前拎ro,不過冇問可以拎幾多次。不過老師都要放新年,明天番工先post 上 ...

即是有RO

淨係計級一, 一睇學校名就知邊個RO高邊個低,加埋有面試就知龍與鳳, 仲有需要攞教育局問ro咩

02413124 發表於 24-2-18 21:28
我都識人係直資做,問過佢地可以提前拎ro,不過冇問可以拎幾多次。不過老師都要放新年,明天番工先post 上 ...

唔怪之得之前上網話津校話2月27日才收到RO, 但上網見人話直資1月底已經收咗RO可以提早面試俾offer!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊