用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 英華小一生覇凌參賽
樓主: 仲淹范
go

英華小一生覇凌參賽 [複製鏈接]

仲淹范 發表於 24-1-7 09:23
我只是認為求學以至比賽也應該有品,一點小事就多次投訴,直至我女兒被調位方休?

見到呢啲hater開口說人 ...

呢啲比賽乜盃物盃我哋有時一年出席十場八場,琴日有去沙田初賽華夏盃,有時貪玩決賽再飛去台灣或者馬來西亞再比賽,經常同學搬櫈有響有碰撞,跌筆倒瀉水時有發生,都一樣有人投訴,呢啲場面睇開D嘞,大朋友仍然一樣論論盡盡,何況小一六歲小孩點解放唔低?唔仲要殺人滅口?

Rpp 發表於 24-1-7 10:23

呢啲比賽乜盃物盃我哋有時一年出席十場八場,琴日有去沙田初賽華 ...

下 你都識講人話?大人都有時跌嘢,重點係容人之量同乜嘢都投訴,有你呢啲咁嘅hater,唔怪之得有咁多投訴

我冇興趣知你參加什麼,更冇興趣知你去咗邊度,出國參加比賽更要注意(emoji)⚠️,唔係自以為是

仲淹范 發表於 24-1-7 14:07

下 你都識講人話?大人都有時跌嘢,重點係容人之量同乜嘢都投 ...

俾人投訴,小孩自己會處理,芝麻咁大都要擺上網公審,笑死咩,你繼續發癲,唔陪。

我只是認為求學以至比賽也應該有品,一點小事就多次投訴,直至我女兒被調位方休?

你認為「求學以致比賽也應該有品」?但你講緊果個先得六七歲人仔喔?!咁點解你冇回應我上面咁長篇關於對你自己行為的疑問呢?您有review一下自己在此論壇的所作所為是否「有品」嗎?
多何對一個六七歲的孩子要求那麼高,對自己卻沒有任何要求了呢。
我相信對人要求特別高的人自己做人做事一般都一樣係極高要求的吧。

其實求學以至比賽也有另一個重點,就係公平性,調返轉頭諗吓點解會俾人投訴5次,再諗下點幫個小朋友下次唔使俾人投訴好過啦

manto216 發表於 24-1-7 18:16
其實求學以至比賽也有另一個重點,就係公平性,調返轉頭諗吓點解會俾人投訴5次,再諗下點幫個小朋友下次唔 ...

我哋都有繼續參加比賽,小事一樁,但網上批評者總是自以為對

Rpp 發表於 24-1-7 15:30
俾人投訴,小孩自己會處理,芝麻咁大都要擺上網公審,笑死咩,你繼續發癲,唔陪。
...

唔陪 咁咪罵人發癲,你父母怎樣教你,見到你經常網上批評人、人必自侮自人侮之,你出少句聲啦

仲淹范 發表於 24-1-2 13:48
大灣盃奧數海選初賽

時間:2023年12月17日,早上9:00至10:00

睇番我所寫,我只係問大家有冇類似經驗,就俾人冇限上綱

仲淹范 發表於 24-1-7 22:42
我哋都有繼續參加比賽,小事一樁,但網上批評者總是自以為對

小事一樁都講得出?係小事就唔使咁落力周圍post啦!

兜巴摑落自己塊面不是最好笑,而係以為人地摑自己,周圍鬧人,錯一定係別人

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊