用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想考boarding school,係咪需要補習?
樓主: mandy_ng207
go

[其他] 想考boarding school,係咪需要補習? [複製鏈接]

mandy_ng207 發表於 24-3-18 22:36
Update: 最近考左AA screening test, 英文過到benchmark但係數學直程唔合格,因為好多未教,佢話我仔學校嗰 ...

別讓agent 打擊自信心
初初試考又未教過正常係會低分
試吓補習會有用

mandy_ng207 發表於 24-3-18 22:36
Update: 最近考左AA screening test, 英文過到benchmark但係數學直程唔合格,因為好多未教,佢話我仔學校嗰 ...

我用 AA,我認識嘅親友如果唔係自己報學校嘅都係用 AA,可靠,服務好,我記得除咗有個 top school event 可以一次過 interview 幾間學校,而且當時考 Ukiset 時佢哋仲提議可以係佢哋 office 考(唔收試場費用)。唔覺得佢哋會固意介紹二線學校去收多啲佣。
我孩子係文科人,考咗兩次 screening test 都係數學不合格(主因係唔可以用 calculator - 這是我孩子自己死穴,我另一親友小朋友同考 screening test 數學卷差不多滿分)。幸好孩子係報讀 Y12 而A-level 只選文科不選 Maths,而English paper 又真係好高分,所以過到關。
每一位學生都可以重考 screening test 一次,而且會供應 syllabus 溫書,還有幾個月好好準備,也可以趕及補習急救,加油。

係香港,讀國際學校,數學唔合格,不意外

自己跟返三幾個月,會進步好多
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊