用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有無B1A 男生完全沒有特異功能自行入到LS? ...
樓主: Leedsforever
go

有無B1A 男生完全沒有特異功能自行入到LS?   [複製鏈接]

Leedsforever 發表於 23-12-13 11:36
英華巳報,如果英華入的機會大,又想自行博LS + 九華,因為SJC 撞左SPC的面試,怕到時撞到正要放棄SJC的面 ...
如果係我都會咁放,SPC 同SJC要嘅人好似,見你小朋友都係偏讀書,我都覺得SPC會好啲!如果呢兩間比較下,但又見係想LSC + WYK,心低係咪都想全人少少?

PTL_L 發表於 23-12-12 13:13
菁英杯,輸咗俾dbs,喊有咩用?入局比人快,但把握力就⋯⋯唔係講佢一個 ...

今年學界精英賽都未開始
成日講到似層層;嚇死人+笑死人

傻太 發表於 23-12-17 14:57
今年學界精英賽都未開始
成日講到似層層;嚇死人+笑死人
係呀,笑完未?回正題,謝

Leedsforever 發表於 23-12-13 11:36
英華巳報,如果英華入的機會大,又想自行博LS + 九華,因為SJC 撞左SPC的面試,怕到時撞到正要放棄SJC的面 ...

如果級五學生內去選LSC 加九華 不如LSC 加 QC 當然要看下貴校過去派位結果 中西區SJC 或KC 好多家長自行棄選 揀SPC

tkhhung 發表於 23-12-28 20:10
如果級五學生內去選LSC 加九華 不如LSC 加 QC 當然要看下貴校過去派位結果 中西區SJC 或KC 好多家長自行棄 ...
想請教一下,LS 收唒三私一直同特異功能人士後,大約有多少個位放出去俾其他男生呢?謝謝

Leedsforever 發表於 24-1-4 20:11
想請教一下,LS 收唒三私一直同特異功能人士後,大約有多少個位放出去俾其他男生呢?謝謝 ...

LSC 自行有7 6個位,全部收外校生,我覺得三私一直未必選LSC, 叻的大部份男拔,SPCC ,已經收咗,中間又未必有把握自行博LSC °如果你係級頭幾位,就算冇特異功能都可以一試。

Leedsforever 發表於 24-1-4 20:11
想請教一下,LS 收唒三私一直同特異功能人士後,大約有多少個位放出去俾其他男生呢?謝謝 ...

不試吓就更加無機會

behappypapa 發表於 24-1-5 00:04
LSC 自行有7 6個位,全部收外校生,我覺得三私一直未必選LSC, 叻的大部份男拔,SPCC ,已經收咗,中間又 ...

又不一定 前幾年試過YW 成10個入咗LSC
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊