用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港大同學會書院2023DSE成績去到全港頭幾名 ...
樓主: chanshadow
go

港大同學會書院2023DSE成績去到全港頭幾名   [複製鏈接]

poonseelai 發表於 23-12-7 15:14
唔知當中有幾多係屬於"運動人”?如果假設一般“運動人”成績無咁好

整體2+ around 95%
B1A書院 99% + B2體院 90% × 40% ?

Poyau 發表於 23-12-7 19:25
整體2+ around 95%
B1A書院 99% + B2體院 90% × 40% ?

唔明

poonseelai 發表於 23-12-7 19:51
唔明

B1A合格率(2+)接近100%
想想要怎樣才能拉低整體2+至95%
例如以下組合

B1A 99% × 80% + 80% × 20%
B1A 99% × 70% + 85% × 30%
B1A 99% × 60% + 90% × 40%

fwstides 發表於 23-12-7 17:56
SPCC, DBS加現在的港同等”神校”post唔知咩原因總會迎來爭論或罵戰,而DGS就無乜….似乎唔少家長認同的真 ...
呢個係事實,港女精神之極緻係唔會發生有男仔嘅學校
所以不用比較太多,只要b1 英中水平學習環境點都係唔錯。。

反而性價比緊要啲。。啲b1 津咪校一樣大把資源。。

尖唔尖就睇個人天份同努力啦

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊