用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 港同vs英華
樓主: tultul1
go

港同vs英華   [複製鏈接]

猴子爸 發表於 23-12-1 23:51
其實音樂人都可能會咁樣揀。今日Music Interflows, YWC拿金獎,港同應該冇參與。
(另外兩間得金獎係喇沙 ...
Interflows 金獎可以同時有3隊,豬肉奨金銀銅人人有份永不落空,指標性不高,樂團成績還是睇番校際音樂節。不過YW的樂團真心吾錯 ,兩間DSE成績差不了多少,個人會喜歡男校多d。

Interflows 高級組是另一個層次。 評分要求高級組和低級組完全唔同。如果你有機會聽高級組表演,根本是演奏級別。

kkhon 發表於 23-12-2 14:16
Interflows 金獎可以同時有3隊,豬肉奨金銀銅人人有份永不落空,指標性不高,樂團成績還是睇番校際音樂節。 ...

都唔係㗎,林護上年係中級組,參加總決賽,取得全埸總冠軍。今年升呢入高級組,但表現不及另外三隊,亦只有銀獎。
中學玩樂團嘅應該都視呢個比賽為重要嘅校際比賽。

醒目開學勳章 王國長老

merrypris 發表於 23-12-2 08:29
同意啲仔讀得好開心同識咗好多朋友。想當年,有報英華冇報港同:因為去英華方便啲及喜歡樂團。入學後冇失 ...

音樂培養方面,我覺得英華做得比港同成熟,獎項同成就亦比港同好
港同做緊,但仍須努力

SCboy 發表於 23-12-2 16:59
Interflows 高級組是另一個層次。 評分要求高級組和低級組完全唔同。如果你有機會聽高級組表演,根本是演奏 ...
以前毎年都有去睇仔比賽,DBS,YW,GHS, BPS,協恩,這些都屬很高水準。

kkhon 發表於 23-12-2 17:48
以前毎年都有去睇仔比賽,DBS,YW,GHS, BPS,協恩,這些都屬很高水準。

今日wind band全埸總冠軍:小學 - 英華小學;中學 - SPCC.
英華小學真係好勁,難怪神校咁鍾意收佢哋嘅學生

我小朋友音樂和體育都唔出色,文靜類,咁應邊間呢?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊