用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 HSBC bank account
樓主: 大食媽咪
go

[英國] HSBC bank account [複製鏈接]

NAMNAM媽媽 發表於 23-10-26 16:38
係呀!10月頭, 記得有passport, BRP card, 地址證明等, HSBC online 有寫到什麼文件的.
...
請問申請左幾耐至收到銀行咭?我仔上星期online 申請,佢話個個同學都話要好耐至申請到。

回覆樓主:

要等差吾多2個星期先收到debit card, 係寄嚟宿舍的

yuyueng 發表於 23-10-31 05:44
請問申請左幾耐至收到銀行咭?我仔上星期online 申請,佢話個個同學都話要好耐至申請到。 ...

如果係日常生活上細數用, 可以開多個Monzo bank account, 好快有debit card, 我嗰個因為之前要俾錢同學, 又話hsbc知等幾耐先有debit card.  所以開多一個Monzo bank, 可以多一張debit card 用.

NAMNAM媽媽 發表於 23-10-31 13:33
如果係日常生活上細數用, 可以開多個Monzo bank account, 好快有debit card, 我嗰個因為之前要俾錢同學,  ...

thanks,如果2個星期就有card既都OK既,我仔話就系怕唔知等到幾時至有,聽同學講話要等一年半載甚至無回音都有,佢而家就系等住張卡轉錢比同學,無張debit card好唔方便。

大食媽咪 發表於 23-10-26 13:01
唔知其他成功申請到 uk HSBC account既朋友可唔可以分享下大家係點解決呢個問題? 大家好似都係話上網就申 ...

你最後有無申請到HSBC UK個戶口?我1026online幫阿仔上HSBC UK網申請international student account ,填資料用左10分鐘左右,最後一part佢地會sendlink去阿仔電話要佢upload ID 同住址證明,我仔uploadBRP 同學校比既Statement Of Registration 27號收到銀行話處理緊,111號話處理完,2號話會寄出DebitCard,最後116號收到張card啦,全過程系好方便亦無想像中甘耐。

大食媽咪    發表於 23-11-7 09:55

yuyueng 發表於 23-11-7 09:11
你最後有無申請到HSBC UK個戶口?我10月26號online幫阿仔上HSBC UK網申請international student account , ...

我講晒我搵到既料俾阿女聽之後就無再跟進啦,問多兩句講多幾次我女都覺得我囉嗦麻煩,所以我淨係同佢講如果覺得有需要就試吓申請。但之前佢講過佢之後申請咗Monzo debit card用緊都覺得ok,咁我估佢未必有再去申請hsbc戶口

yuyueng    發表於 23-11-7 10:09
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊