用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 安基司 / Boxhill / Joyful PN班點揀?
發新帖回覆
go

安基司 / Boxhill / Joyful PN班點揀? [複製鏈接]

家住粉嶺,PN而家考慮緊安基司/火炭Boxhill同Joyful, 讀安基司嘅話係最近,屋企樓下就係,但係去左Boxhill同Joyful open day覺得都好吸引
Box hill語境非常好,Joyfull就好似重學術啲,安基司就唔了解

我比較注重語境,想問下火炭呢兩間值唔值得跨區去讀呢?
   0    0    0    0

millk1106 發表於 23-10-7 22:04
家住粉嶺,PN而家考慮緊安基司/火炭Boxhill同Joyful, 讀安基司嘅話係最近,屋企樓下就係,但係去左Boxhill ...

你將來k1 / 小學係打算行咩路線? 如果你走國際就boxhill.  如果local 就anchors Joyful 都ok

但我個人覺得PN 唔需要跨區 辛苦小BB.  我PN 會選擇近屋企 小朋友可以返到屋企就食野/ nap

N 班咁細最好係近屋企, 如果同屋苑有同學仔一齊讀會更開心
如果誇區坐校巴, 上校車果一刻已經分離焦慮喊緊, 仲要坐20-30分鐘, 同埋有可能暈車浪, 好辛苦架

如果屋企人搭東鐵接送, 推BB車/ 手抱一樣辛苦, 上上落落

一係每日私家車接送

3間差不多,安基司都好好,PN咁細個揀間最近啦,舟車勞頓好辛苦

N班咁細, 近係好重要。
另外3間都係地區私幼, 講真3間都唔值得跨區去讀, 3間分別唔會話好大。我會選近果間.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊