用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有人上過neurofeedback 腦神經反饋訓練 有用嗎? ...
發新帖回覆
go

有人上過neurofeedback 腦神經反饋訓練 有用嗎? [複製鏈接]

小兒輕微asd但好多社交行為同情緒上問題, 最近聽人提到neurofeedback 在外國都好有曬研究, 對改善小朋友d問題都有幫助, 想問下有無星兒用過呢套訓練, 有效嗎?
我地都試左唔同方法都無咩大進展, 所以都想尋求各位分享意見!!!!感激萬分!
   0    0    1    0

Bugi_bugi 發表於 23-10-5 10:41
小兒輕微asd但好多社交行為同情緒上問題, 最近聽人提到neurofeedback 在外國都好有曬研究, 對改善小朋友d問 ...

是v.bxxxx嗎果類嗎?

Bugi_bugi 發表於 23-10-5 10:41
小兒輕微asd但好多社交行為同情緒上問題, 最近聽人提到neurofeedback 在外國都好有曬研究, 對改善小朋友d問 ...

我仔都係情緒、社交吾得、同屋企人都難相處......但已經中学、可以点幫佢?好苦惱

我都想帶我仔仔去做,我仔仔有輕微自閉,有時會好固執,特別眼訓既時候。出邊有好多間,逸苗,v brain,  brain,Brain Infinity,但都吾知邊間真係work, 有無人有經驗可以分享下?

ts02357721 發表於 23-10-23 12:49
我都想帶我仔仔去做,我仔仔有輕微自閉,有時會好固執,特別眼訓既時候。出邊有好多間,逸苗,v brain,  br ...

我有用v brain , 目前用左大約8個月
效果唔錯
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊