用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 delete
樓主: dickpoo
go

delete   [複製鏈接]

睇嚟有排拗,無人肯服輸。

ANChan59 發表於 23-9-26 21:55
我中文差,只是路過。

三間都報考,睇邊間收讀邊間,兩間收就擲毫定輸贏,如果三間都收,樓主條題目係偽名 ...

但係自行最多考2間,而且自1自2已排了優先次序,自1收了 (甚至是備取生) 就不能去自2

ekhc    發表於 23-9-27 12:13

認同佢就係同流合污、認同你就係正義….嘩,仲話積口德,判官聽到都即刻走上嚟搵你教佢點判呀!

eit2003 發表於 23-9-23 14:43
依家YWG搬返之後都追緊上黎,而且體育勁過Maryknoll

Maryknoll 體育唔會差過YWG,YWG只係籃球同排球出名,而且YWG籃球自從某教練走了之後,成績已經不復當年勇,好多時學校只有一兩項運動出名,就會比覺得全部運動都勁,其實唔係咁嘅。 女校真係FOCUS係全面運動嘅只有DGS,HY同GH,男校就只有DB,LS同英華。

ekhc    發表於 23-9-27 12:13

strawberrychic 發表於 23-9-26 22:32
但係自行最多考2間,而且自1自2已排了優先次序,自1收了 (甚至是備取生) 就不能去自2
...

畫鬼腳!

ekhc    發表於 23-9-27 12:14
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 23-9-26 22:53
畫鬼腳!

我簡單啲,寫3張紙仔抽籤

strawberrychic 發表於 23-9-26 23:37
我簡單啲,寫3張紙仔抽籤

其實三間差唔多,抽籤,畫鬼腳都可以。

個女鍾意邊間咪去邊間,唔駛成日都齋睇DSE成績選校。

HK-MAN    發表於 23-9-27 08:19
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

HK-MAN 發表於 23-9-26 22:47
認同佢就係同流合污、認同你就係正義….嘩,仲話積口德,判官聽到都即刻走上嚟搵你教佢點判呀! ...

有人語無倫次.
前面才講,話EK家長點會不知是什麽人~~~

後面又話有認同~~

是否思維混亂?思覺失調?

PS:他們認同事實或基於事實的觀點.卻被誣衊為同流合污.而教開猴子的爸,思維在哪?即使現在,都未明或裝自己有獨特見解.

好簡單,樓主問點放機會大,是否講出按容易入程度排隊為最佳答案?還是按困難程度排隊為最佳答案?教開猴子的爸,開始時忽略問題,現在抵賴.請問基本良知在哪?

猴子爸爸有時會越辨越懵,東扯西扯。嗰個什麼天外什麼人又係,長篇大論睇完恰我讀書少亦唔明講咩。

其實三間學校成續分別不大。除學術,真可考慮環境及受干擾指數。MCS外觀超靚,每日返學好似去咗歐州旅行,但大家都講中學部其實好細。SSGC環境我最愛,帶有四合院風格,大樓亦是古蹟,人潔地靈。YWG最新,設計非常新穎,是一個藝術建築,建築費亦非常誇張。真係要帶女兒到各校行一圈參觀。MCS隔離係名男校,級數一樣,必引起遐想,受干優指數會稍稍高一點,而SSGC及YWG始終跟最近間男校有路程上嘅距離,要行條山路,YWG就更遠,受干優指數又再低一點。有時間,慢慢揀。

lot888 發表於 23-9-27 08:08
其實三間學校成續分別不大。除學術,真可考慮環境及受干擾指數。MCS外觀超靚,每日返學好似去咗歐州旅行, ...

Null

留意SSGC 同YWG 自行唔收中西區學生SSGC 比較重音樂
YWG 同MCS , 估計要級5
SSGC估計要級10
咁睇你小朋友邊出突出

Rpp 發表於 23-9-27 00:38
猴子爸爸有時會越辨越懵,東扯西扯。嗰個什麼天外什麼人又係,長篇大論睇完恰我讀書少亦唔明講咩。
...
"猴子爸爸有時會越辨越懵,東扯西扯。嗰個什麼天外什麼人又係,長篇大論睇完恰我讀書少亦唔明講咩。"首先,“猴子爸爸有時會越辨越懵,東扯西扯“- 请你具体说明我的留言如何”越辨越懵,東扯西扯”?
其次,你说到“天外之人”- 人家有哪里得罪你?你一点尊重别人的意识都没有。

medicine 發表於 23-9-26 23:50
有人語無倫次.
前面才講,話EK家長點會不知是什麽人~~~
EK家長點會不知你是什麽人~~~

後面又話有認同 (凡事总有少数例外,而且知道你是什么人,但同时认同你,又有什么矛盾?小混混知道江湖大佬是什么人,但同时认同他的所作所为,有冲突吗?)~~
无所谓啦,起码港华 & SMCC & SPCC 的家长都知道你是什么人就够了。

只要我講夠21次你係慣犯...全世都會認同我你就係慣犯.....敝,仲爭幾多次呢? 由頭數過先得.....

猴子爸 發表於 23-9-27 10:18
EK家長點會不知你是什麽人~~~

後面又話有認同 (凡事总有少数例外,而且知道你是什么人,但同时认同你,又 ...

43樓正是想講的話。不是扯很遠嗎?唔覺有何值得討論。

路過一看........ 慘不忍睹

睇黎距離 EK 執笠之期不遠矣

bettyay    發表於 23-9-27 12:54

pollywcw 發表於 23-9-27 10:00
留意SSGC 同YWG 自行唔收中西區學生SSGC 比較重音樂
YWG 同MCS , 估計要級5
SSGC估計要級10

Null

B.B.BaBa 發表於 23-9-27 11:19
路過一看........ 慘不忍睹

睇黎距離 EK 執笠之期不遠矣

當所有事演變到對人而唔係對事時,就會變得無哂討論價值喇

PTL_L 發表於 23-9-27 13:54
當所有事演變到對人而唔係對事時,就會變得無哂討論價值喇

‹ 上一主題|下一主題