用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人自行揀11網潮商?有冇用家可以講下學校係點架 ...
發新帖回覆
go

請問有冇人自行揀11網潮商?有冇用家可以講下學校係點架? [複製鏈接]

如題我有比較過CMS同潮商,自己比教喜歡粵教中,
但唯一怕學校欺凌(不論傳統定英小)
有用家可以分享一下嗎?

又或者有打算自行揀潮商的家長一齊傾下計?
   0    0    0    0

nemobumble 發表於 23-9-20 11:22
有用家可以分享一下 ...
CMS同潮商? 競爭唔大好易入.

pccw2017 發表於 23-9-20 14:01
CMS 競爭大, 佢係算非主流小學, 最多人選.

即係唔想小朋友讀操功課家長, 好多都會選佢.  

pccw2017 發表於 23-9-20 14:01

天總上年自行為11網超收比例最高
大抽獎只佔小一學額40%(30/75)
較聖彼得42.2%(76/180)更低

https://www.schooland.hk/ps/sn11

heidya    發表於 23-9-22 12:56

nemobumble 發表於 23-9-20 11:22
有用家可以分享一下 ...

潮商2023/24學年小一擬開五班
但只開到三班 顯示大抽獎收生不足
2024/25學年自行50個位 擬開四班

https://www.chsc.hk/psp2023/sch_detail.php?lang_id=2&sch_id=12
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊