用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 電話卡EE
樓主: cfs
go

[英國] 電話卡EE [複製鏈接]

cfs 發表於 23-9-12 23:39
未有帶號碼(emoji)台分享,因為現在雙卡同步,看看是否EE比較好用才真正(emoji)。不過我知道開卡後打電話  ...

女到了英國,開了銀行戶口,但未有debit card,要等約7天,咁點樣開SIM card?

munce 發表於 23-9-13 23:44
女到了英國,開了銀行戶口,但未有debit card,要等約7天,咁點樣開SIM card?

看看學校所在地那電訊商收得好
去超市/舖頭買張電話卡 插卡入手機
跟指示網上付款 之後就用到

https://checker.ofcom.org.uk/en-gb/mobile-coverage

Poyau 發表於 23-9-13 23:54
看看學校所在地那電訊商收得好
去超市/舖頭買張電話卡 插卡入手機
跟指示網上付款 之後就用到

網上付款不是需要debit card號碼嗎?

giffgaff可以用香港信用卡比錢,頂住先。佢係邊個城市?上唔上到網?

開EE你可以幫佢俾住錢先,開sim card時要登記個人名,之後EE可以一直由你俾錢都可以!但有D公司唔接受sim card登記名稱同銀行卡名稱不乎,我仔後來由EE轉用voxi ,開voxi時我幫佢俾咗錢,但一個月後做唔到自動轉賬,後來CS話要改返用佢自己名銀行卡至過到數。

另外,你囡可以出去買張3用住先,£10有10gb用30日嗰種,即係鴨寮街嗰D,一插即用,30日到期前用debit card登記自動轉賬,之後會有雙倍gb。到時佢覺得3好用,咪登記自動轉賬囉,否則就帶號碼轉台走人

8-)

我一直以來用我的信用卡付款Giffgaff 又或者現在的EE,也是由我手機裝apps由我安排付款,佢只需打開卡套,影資料比我,我搞定。有時信用卡吾收換另外一張,呢方面giffgaff簡單啲,EE我試咗幾張卡都過唔到,逐張試又唔知錯乜,不停喺度改,最後用英國地址先過到下頁。

Glossimar 發表於 23-9-14 03:33
giffgaff可以用香港信用卡比錢,頂住先。佢係邊個城市?上唔上到網?

用香港信用卡先俾一個月?
咁之後點樣可以改返個小朋友張debit卡?

munce 發表於 23-9-19 04:11
用香港信用卡先俾一個月?
咁之後點樣可以改返個小朋友張debit卡?

逐個月畀月費 每次可以入不同卡付款

Poyau 發表於 23-9-19 09:53
逐個月畀月費 每次可以入不同卡付款

見到12個月合約一個月£10有40G, 每月合約就£10只有15G

試過用giffgaff 同3, 收得好差,轉用voxi 後好好多。不過用hk 信用卡比線要用hk 電話認証

Greta1111 發表於 23-9-29 04:50
試過用giffgaff 同3, 收得好差,轉用voxi 後好好多。不過用hk 信用卡比線要用hk 電話認証
...

giffgaff 及 VOXI 皆為 MNVO
giffgaff 行 O2 而 VOXI 行 Vodafone
Ofcom 網頁可查看各地接收情況

https://checker.ofcom.org.uk/

https://checker.ofcom.org.uk/en-gb/mobile-coverage
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊