用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Simon Fraser ok 嗎?
發新帖回覆
go

[加拿大] Simon Fraser ok 嗎? [複製鏈接]

QS World overall 及by subject 排名都在200後,但Agent 又話這間在加拿大算Top 及熱門,亦很好名人港姐也在這所大學畢業,其實Simon Fraser ok 嗎。我應該從那角度去看?  求意見
   0    0    0    0

baby1211 發表於 23-8-29 22:21
QS World overall 及by subject 排名都在200後,但Agent 又話這間在加拿大算Top 及熱門,亦很好名人港姐也 ...
SFU 熱門最大原因多數係因為 BC 省學生如果唔想離開屋企去其他省讀就一定係 UBC 或 SFU, 所有移民去溫哥華嘅人都識。 我讀書嗰陣都有幾個同學入 SFU, 係 ok 既,但唔係 top school。 如果考到 UT, MCgill,UBC 呢 d 都唔會考慮 SFU

QS World overall 及by subject 排名都在200後,但Agent 又話這間在加拿大算Top 及熱門,亦很好名人港姐也 ...

出國讀書除了睇世界排名外,亦要睇科目排名,加拿大有很多大學,SFU係唔錯嘅學校。
SFU在其人機交互HCI、計算機科學、和商科位居世界前列,在加拿大綜合大學類別排首位,前溫哥華市長都係SFU畢業生。

多謝你們的意見!
不知怎樣可睇到讀Criminology  在 Simon Fraser  ok 嗎? 在加拿大還有什麼提議修讀Criminology ?

SFU 好 ok 啦!
SFU , UBC 各有千秋,唔一定入唔到 UBC 先去 SFU 㗎,SFU 好多科比 UBC 好,今天的 UBC 收得太多學生,有教無類咁,唔係個個鐘意

baby1211 發表於 23-8-30 22:49
多謝你們的意見!
不知怎樣可睇到讀Criminology  在 Simon Fraser  ok 嗎? 在加拿大還有什麼提議修讀Crimi ...

我以前都係想讀criminology ,但見prefer working experience in police, 唔易
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊