用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 加拿大升讀中四
發新帖回覆
go

[加拿大] 加拿大升讀中四 [複製鏈接]

請問大家, 我本身英文只係"有限公司", 我想阿女中四到多倫多升學, 有親戚響嗰邊, 佢亦都提議咗一間響佢嗰區唔錯嘅中學俾我, 阿女呢家讀中一, 請問我係咪要中二升中三時搵agent申請?
   0    0    0    0

應該係中3開學時開始用中二成績搵 agent去申請 Canada Grade 10, 等學校confirm取錄後可以付學費, 然後開始辦理申請Student Permit。

PINKAVA 發表於 23-8-30 13:50
應該係中3開學時開始用中二成績搵 agent去申請 Canada Grade 10, 等學校confirm取錄後可以付學費, 然後開始 ...

唔該晒你!我叫阿女要加緊努力考好啲試先

回覆 caleigh0621 的帖子

或者用中三第一個考成績在12-2月申請都得, 但由於每間學校的國際生數量都有限, 熱門的學校好搶手, 所以你自己預下時間,

PINKAVA 發表於 23-9-4 13:31
回覆 caleigh0621 的帖子

或者用中三第一個考成績在12-2月申請都得, 但由於每間學校的國際生數量都有限,  ...

你咁講一定係用中二學期尾成績暑假時申請就最快,其實我都戰戰兢兢,此終自己唔曉,麻煩晒你

caleigh0621 發表於 23-9-5 08:34
你咁講一定係用中二學期尾成績暑假時申請就最快,其實我都戰戰兢兢,此終自己唔曉,麻煩晒你
...

如果你擔心嘅 可以去吓啲升學講座聽吓先。 反正都唔使錢嘅。

mojai0109 發表於 23-9-5 11:41
如果你擔心嘅 可以去吓啲升學講座聽吓先。 反正都唔使錢嘅。

謝謝你,咁我留意吓升學講座
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊