用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 通常幾時BOOK出年暑假返香港的機票?
go

[英國] 通常幾時BOOK出年暑假返香港的機票? [複製鏈接]

無經驗, 所以想問下.
   2    0    0    0

回覆樓主:

如果book 2024 嘅6月7月,依家都可以book。只要你睇左school calendar, 肯定到回港日期,岩價錢,買囉。

LAUGHT 發表於 23-8-28 10:41
無經驗, 所以想問下.

已經出哂一年三套來回,除非未決定日子。

其實我係諗住BOOK HEATHROW -> HK -> HEATHROW.  (暑假返香港)  我想問大家響邊度BOOK機票.

我直接同CX book student ticket.好處就係要改期可以自己網上改或者打去24/7 hotline 改。如果經agent 買,就一定要經 agent改。非辦工時間,無得搞。我自己經驗,係會有唔同原因,或者病左,要臨飛前改機票。

UK -> HK -> UK, 未必每間agent都會賣。

LAUGHT 發表於 23-8-28 14:46
其實我係諗住BOOK HEATHROW -> HK -> HEATHROW.  (暑假返香港)  我想問大家響邊度BOOK機票.
...

你好,請問book 左機票未?
http://hk.myblog.yahoo.com/

wloi 發表於 23-8-30 22:30
我直接同CX book student ticket.好處就係要改期可以自己網上改或者打去24/7 hotline 改。如果經agent 買, ...
驚唔驚到時CX取消?

cfs 發表於 23-8-28 14:04

你好,想問吓你直接喺CX官網買三套來回機票,大概幾多錢?

2jkidsfather 發表於 24-1-18 16:31
驚唔驚到時CX取消?
我女去左英國8年,又真係touchwood未試過

2jkidsfather 發表於 24-1-18 16:31
驚唔驚到時CX取消?

驚唔到咁多 , 就算是BA 或其他航空公司都有機會突然取消 。

angel_laam 發表於 24-1-19 07:10
你好,想問吓你直接喺CX官網買三套來回機票,大概幾多錢?

價錢要示符你選擇果日有什麼 class code有位,所以答唔到你

請問係咪一套九月去第二年暑假返,另外兩套xmas 同Easter返?

wloi 發表於 23-8-30 22:30
我直接同CX book student ticket.好處就係要改期可以自己網上改或者打去24/7 hotline 改。如果經agent 買, ...

我想問你通常會幾時book三套ticket?

我而家都想book二四年至25年三套ticket但係cx啲ticket 25年都未出,但係如果而家唔book九月嗰套又驚冇位

我都想請教點樣book三套機票?官網日子都冇咁遠,book唔到回程。我上年6月book23年9月飛英國'回程本計劃24年5月回港,但航班日子只出到24年3月,打想hotline叫我出住先,到時俾錢改。
我今年想計劃讓她聖誕假回港,請問點出兩套機票先抵呢?我幾時可以買24-25年的機票呢?
同埋我上月睇機票平好多,前幾日睇又貴咗。

cpmummy 發表於 24-1-22 09:19
我都想請教點樣book三套機票?官網日子都冇咁遠,book唔到回程。我上年6月book23年9月飛英國'回程本計劃2 ...

就係有咁嘅問題,等得後面的機票出價錢,早-個假期的機票又升價,後面的回程機票價又出得慢,完全阻住曬訂票,左等右等乜真係成套價票加起有著數咗咩?我覺得好麻煩,而家睇啱價就即book, 邊間airline 價錢ok 就book, 除非非cx 不坐就另計。好似最近BA 已出到2024 的聖誕假票價,cx 都未有耐出到,見BA 價仲係ok 我都照訂咗,大家都係直航,服務和食物一樣咁差,咁我就唔等cx 了。

PUIPUI2000 發表於 24-1-20 23:18
我而家都想book二四年至25年三套ticket但係cx啲ticket 25年都未出,但係如果而家唔book九月嗰套又驚冇位
...

Cx ticket 出得超慢,等得25 年的出,9 月嗰套一係凍過水,一係low class 賣曬又升價。我就真係唔等

PUIPUI2000 發表於 24-1-20 23:16
我想問你通常會幾時book三套ticket?
只可以早360日訂票,所以計住時間買

wloi 發表於 24-1-24 22:57
只可以早360日訂票,所以計住時間買

但係點計都冇可能一次過買到三套機票

PUIPUI2000 發表於 24-1-28 21:21
但係點計都冇可能一次過買到三套機票
如果要一次過買3套...就另外兩套求其買....跟住夠 360日時先改日子。其實真係有必要一次過買3套嗎?我自己就無試過
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊