用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 宏信書院band 3?
樓主: fukuoka_saga
go

宏信書院band 3? [複製鏈接]

無知人 發表於 23-9-2 23:05
嘩,你d數字好精細喎。
果然好似你講咁,除便睇左幾間B2同B3學校,真係唔少B3學校只供一科,仲要巧合地只提 ...

只有一科的唔一定係band 2,3學校

一樣有band1學校只有M2一科,只供尖子修讀,其他人無機會

babyyiu 發表於 23-9-3 09:56
旅款係冷門?
唔睇數據靠估都知唔係。

旅款考生人數在甲類選修科中處中游

LeeCC 發表於 23-9-3 10:27
只有一科的唔一定係band 2,3學校

一樣有band1學校只有M2一科,只供尖子修讀,其他人無機會

是。B1A保一  只開M2。

https://www.plkno1.edu.hk/

Poyau 發表於 23-9-3 14:37
旅款考生人數在甲類選修科中處中游

謝謝,多過M1,唔少了。

babyyiu 發表於 23-9-3 17:25
謝謝,多過M1,唔少了。

不用客氣
將 M1/M2 及 企會/企管 人數拆開
地理 > 企會 > 中史 > 資通 > M2 > 歷史 > 視藝 > 旅款 > 企管 > M1 > 中國文學

tpmon 發表於 23-9-3 14:51
是。B1A保一  只開M2。

https://www.plkno1.edu.hk/
係喎,張永慶,B1A都放棄M1,睇黎M2係受歡迎好多。
當年只係幫細路選左間有M1同M2的,佢覺得M2難,選左M1。

無知人 發表於 23-9-3 23:49
係喎,張永慶,B1A都放棄M1,睇黎M2係受歡迎好多。
當年只係幫細路選左間有M1同M2的,佢覺得M2難,選左M1。 ...

因為學校資源有限, 唔夠數學老師咁解!

如果M1 M2只能開一班, 咁多數開M2, 揀讀M科首要條件core 數學要好好, 順理成章就開M2!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 23-9-4 07:21
因為學校資源有限, 唔夠數學老師咁解!

如果M1 M2只能開一班, 咁多數開M2, 揀讀M科首要條件core 數學 ...

無錯,如果有開齊2科的學校,都係M2學生的數學成績較好,會鼓勵次一級的學生如需要m科,如心儀大學學科無指定要求必須M2,可以揀M1去滿足一般大學的M科要求
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊