用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 中文補習 - DSE.ching 和 鵠說中文
發新帖回覆
go

中文補習 - DSE.ching 和 鵠說中文 [複製鏈接]

仔中文寫作和文言文好弱,今年中五,學校老師評分中文大約2,所以好想佢中文有大進步。
想問這兩間補習,那間較好?
   0    0    0    0

如果咁情況,除非個仔真係自動波交功課同追住老師問,否則我覺得大班教學幫助不大。
搵小組或私補認真會改功課同改文之餘,又會同學生講解有咩地方要留意,我諗咁幫助會明顯啲

wonderbaby 發表於 23-8-1 13:13
如果咁情況,除非個仔真係自動波交功課同追住老師問,否則我覺得大班教學幫助不大。
搵小組或私補認真會改 ...

謝謝意見,仔唔會自動波交功課,有時要老師追先會交,我唔肯定呢兩間補習社係小班教還是大班教,只知yylam係大班教,所以已經冇考慮yy。
至於私補,真係唔易搵,對上一次就係因為私補老師經常話學校有活動/考試,考試前幾日補唔到,好煩。
我網上有人推薦呢兩間,所以都想了解下呢兩間補習模式,睇下岩唔岩呀仔

kkv408 發表於 23-8-1 13:21
謝謝意見,仔唔會自動波交功課,有時要老師追先會交,我唔肯定呢兩間補習社係小班教還是大班教,只知yylam ...

我仔有補過一撇即DSE CHING佢話至少有50人。
另一間無了解過

wonderbaby 發表於 23-8-1 13:47
我仔有補過一撇即DSE CHING佢話至少有50人。
另一間無了解過

原來咁多人,補成點?
見數學私補推薦一撇,佢冇講咁多人,只話一撇教作文一流,叫我仔試下。

kkv408 發表於 23-8-1 14:01
原來咁多人,補成點?
見數學私補推薦一撇,佢冇講咁多人,只話一撇教作文一流,叫我仔試下。
...

都係果句肯交齊功課同作文
我相信係有用架
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊