用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問有無人可以講下Stamford American schools & Ameri ...
發新帖回覆
go

[其他] 請問有無人可以講下Stamford American schools & American school ho [複製鏈接]

請問有無人可以講下Stamford American schools (said) & American school Hong Kong (Ashk), 我女讀 Grade 11, 2間都有offer, 唔知揀邊間好。
   1    0    0    0

Stamford中文教簡體,ASHK係繁體

回覆 Quincey123 的帖子

如果已經去到 G11, 除咗 location, 兩間分別都應該唔會太大。下星期開學,係咪準備讀 full IB diploma?

回覆 ckmammy 的帖子

係呀

回覆 Quincey123 的帖子

你去完2間學校 tour 自己鐘意邊間多d? 如果真係完全冇分別,最好揀近屋企

睇左佢兩間啲成績未?
無咩日子了, Ib 呎兩年中間極難轉校,好多校內assessment 要交分。

選科呢?你女兒想讀的科目係咪兩間都有?

(我上網揾唔到ASHK個IBDP subject list)

甘係ASHK
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊