用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 犯罪心理學
發新帖回覆
go

[加拿大] 犯罪心理學 [複製鏈接]

仔九月升F6,心儀讀犯罪心理學,香港只有城大有,學位少和他應該不夠分入.
請問大家有冇子女讀緊呢科 ?出路如何?
另一打算就是去美加讀,英澳次選,請問有什麼大學介紹及經驗分享?

0    0    0    0

baby1211 發表於 23-7-30 01:06
仔九月升F6,心儀讀犯罪心理學,香港只有城大有,學位少和他應該不夠分入.
請問大家有冇子女讀緊呢科 ?出路 ...
我女都曾經對犯罪心理學有興趣,但到咗真係揀科既時候,佢就只係揀心理學。我問過佢點解唔揀犯罪心理學,佢就話近年新興讀犯罪心理學,於是個個一窩蜂湧去修讀,其實市場已經供過於求,讀完出黎未必容易搵到相關工作。我女黎緊9月將會去英國讀Psychololgy and Language Science.

大食媽咪 發表於 23-7-30 06:34
我女都曾經對犯罪心理學有興趣,但到咗真係揀科既時候,佢就只係揀心理學。我問過佢點解唔揀犯罪心理學,佢就 ...

請問讀Psy & language Science 難入嗎?有冇要求DSE 成績呢?

baby1211 發表於 23-7-31 22:19
請問讀Psy & language Science 難入嗎?有冇要求DSE 成績呢?
可以用DSE成績申請,至於要求間間大學唔同,可以上返心儀大學網頁睇返,任何公開考試既要求都會有寫明。

大食媽咪 發表於 23-7-30 06:34
我女都曾經對犯罪心理學有興趣,但到咗真係揀科既時候,佢就只係揀心理學。我問過佢點解唔揀犯罪心理學,佢就 ...

我個仔都係讀psychology, 請問你個女九月讀邊間
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊