用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 E EXPRESS
樓主: Jennie
go

[英國] E EXPRESS [複製鏈接]

yuyueng 發表於 23-10-24 08:26
我之前都成日寄零食比阿仔,我都系隨意寫2-3樣例如魷魚片,薯片,香口膠,朱古力呢幾樣就算,呢4年寄過幾十 ...

都唔一定,我叔仔朋友寄咗個figure比佢仔都收咗£15 custom fee.

學校或學生宿舍可能好少少
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie 發表於 23-10-28 13:32
都唔一定,我叔仔朋友寄咗個figure比佢仔都收咗£15 custom fee.

學校或學生宿舍可能好少少
係咪個模型超過£39 英鎊?打稅應該同地址無關吧!

yuyueng 發表於 23-10-28 14:38
係咪個模型超過£39 英鎊?打稅應該同地址無關吧!

我係第三者,唔知寄嗰個點報,我地寄慣都會睇住寫
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

yuyueng 發表於 23-10-24 08:26
我之前都成日寄零食比阿仔,我都系隨意寫2-3樣例如魷魚片,薯片,香口膠,朱古力呢幾樣就算,呢4年寄過幾十 ...

請問薯片係咩code?

Jennie 發表於 23-10-28 21:30
請問薯片係咩code?
最近e express 快唔快到英國?

Jennie 發表於 23-10-28 21:30
請問薯片係咩code?

你打snacks就會出左chips嘅code
http://hk.myblog.yahoo.com/

回覆 bkfans123 的帖子

見到啦, THX.

canterlau 發表於 23-10-31 22:11

快,7日到女住嘅宿舍

canterlau    發表於 23-11-1 23:28

canterlau 發表於 23-10-31 22:11

前後7日到手,不是英格蘭地區

bkfans123 發表於 23-11-5 17:11
前後7日到手,不是英格蘭地區
咁快。我星期五寄,希望下星期到。

近排試過fri 寄,next fri 收到。 岩岩個件星期一寄,next mon 收到。8日

我上星期二下午寄,琴日都收到啦

Jennie 發表於 23-11-7 07:25

好快呀

回覆樓主:

-deleted

Jennie 發表於 23-11-7 07:25

請問是否都是寄E Express? 而不是speed post ?
因為我上星期,問過郵局職員,她說: E Express 需時一個月,所以空郵都要一個月,除了 Speed post

所以,我就以上的疑問,請各位指教(emoji)

樂B媽媽 發表於 23-11-17 01:40
請問是否都是寄E Express? 而不是speed post ?
因為我上星期,問過郵局職員,她說: E Express 需時一個 ...
大家都係寄E Express 呀,一般前後一個星期就可以收到,不過有重量限制,唔可以超過2kg。

樂B媽媽 發表於 23-11-17 01:40
因為我上星期,問過郵局職員,她說: E Express 需時一個 ...

今年分別寄過e express & speedpost.
speedpost 4日到(星期六寄;星期二到)
e express 7日到(星期二寄;星期一到)。
郵局一定會咁講,因為聖誕節多人寄野

回覆樓主:

哦!明白曬啦!唔該晒大家(emoji)

我上個月寄Speed post 都要8日,可能剛剛截咗飛機,所以咁耐,有時都係睇彩數

Jennie 發表於 23-11-17 12:20
今年分別寄過e express & speedpost.
speedpost 4日到(星期六寄;星期二到)
e express 7日到(星期二寄 ...

請問用Express & Speedpost有何分別?係郵費定寄件日會快D收到?因想寄藥俾阿女?
Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

回覆 AppleChow 的帖子

求救:寫錯英國郵編,怎樣改正
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊