用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有冇德貞女子中學校友,德貞係咪真係咁差? ...
樓主: cl0801
go

請問有冇德貞女子中學校友,德貞係咪真係咁差? [複製鏈接]

回覆 cherrieshum 的帖子

我都覺得係、我朝頭早跑步、見D學生都乖、去公園玩有2個中聖女仔同我女玩、斯斯文文·

我實在難明上智和德貞是同一個修女會辦學。

以前,當然係講緊幾十年前,德貞女子中學在深水埗應是唔錯的,真係唔明點解會搞到現在這樣。

cl0801 發表於 23-7-12 10:13
請問有冇德貞女子中學校友?德貞係咪真係咁差,丫女派左呢間,見到有欺凌新聞,好驚,驚佢俾人蝦,因為丫女 ...

Band 3

聽人講, 換左校長後更

tkinwong 發表於 23-7-20 19:16

以前,當然係講緊幾十年前,德貞女子中學在深水埗應是唔錯的, ...

這個是英中、中中的分別,收生質素係好兩極化!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

232 發表於 23-7-23 09:11
Band 3

聽人講, 換左校長後更
其實真係校長問題,留唔到好老師,副校長今年都換埋,又唔准老師同學生熟

以前,當然係講緊幾十年前,德貞女子中學在深水埗應是唔錯的, ...

喇沙書院同新界喇沙中學都係屬於喇沙會辦學,一樣都係天同地,其實辦學團體都會因應巿場及環境需要去辨學。

官立中学都是同一个政府搞的。有QC/BPS,亦有。。。

luckyguy 發表於 23-7-18 02:14
德貞校友 大學畢業 自己覺得中學個陣好睇同咩人玩 但係依啲你控制唔到阿女 間學校好壞太極端 極差嗰啲初中 ...

唔好意思,見你係校友,有小小問題想問你,已pm左你,麻煩晒(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊