用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 All ESF IB Results 2023 extracted
樓主: sainsbury
go

[中學] All ESF IB Results 2023 extracted [複製鏈接]

Mrspan 發表於 23-7-16 05:28
Sevenoaks, Wellington, CLC, Rugby (1st year IB result) 都around 38-38.x

請問有咩最大原因 令你揀咗 ...

Sevenoaks是非-般的名校,無論是學業成績,寄宿生活,課外活動和國際學生的多元性都是非常之好。識得Sevenoaks 的人都知道佢是非一般的好學校。而且佢的sixth form都好難考入。其實佢符合晒自己所有的要求,經過深思熟慮之後選了另一間,主要是因為那間學校大部份畢業生都會升讀美國大學,覺得學校的氣氛比較相近,而且美國升學的support 又較多。

反而學校IB的平均分高低不是主要考慮因素.

barque 發表於 23-7-16 22:19

Sevenoaks是非-般的名校,無論是學業成績,寄宿生活,課外 ...

我仲以為Sevenoaks 因為係IB比較方便入美大,我認識兩個小朋友都係target 美大入了Sevenoaks ,最後分別入了藤校和U Chicago (都係好top的美大)。

964000 發表於 23-7-17 15:12
我仲以為Sevenoaks 因為係IB比較方便入美大,我認識兩個小朋友都係target 美大入了Sevenoaks ,最後分別入 ...

Deleted

964000 發表於 23-7-17 15:12
我仲以為Sevenoaks 因為係IB比較方便入美大,我認識兩個小朋友都係target 美大入了Sevenoaks ,最後分別入 ...

Sevenoaks都有sell越嚟越多畢業升美國大學
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊