用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有冇家長知道Wycombe Abbey School 這間女校,好嗎? ...
發新帖回覆
go

[小學] 有冇家長知道Wycombe Abbey School 這間女校,好嗎? [複製鏈接]

有冇家長知道Wycombe Abbey School 這間女校,好嗎?
   0    0    0    0

我估你去返國際學校個group問會多啲人答。

A Very Good Boarding School

你post喺呢度係咪問香港嗰間小學?

香港嗰間係男女校

asdzxc123 發表於 23-7-11 16:23
你post喺呢度係咪問香港嗰間小學?

是的,謝謝

BlossomAlmond 發表於 23-7-11 21:26
香港嗰間係男女校

明白,我誤會了

回覆樓主:

我識人嗰度讀.你可以睇下佢哋個網頁.好似好多人之後去英國幾好嘅boarding school.

請問呢間小學有幾多%人升到英國個間Wycombe Abbey 女校?Thanks

回覆樓主:

網頁寫呢兩年有三個.

eit2003 發表於 23-7-12 18:49
請問呢間小學有幾多%人升到英國個間Wycombe Abbey 女校?Thanks

參考 WHERE OUR GRADUATES GO

http://www.was.edu.hk/en/Bespoke-Secondary-School-Guidance-Programme/

Results
We are proud to share that during 2021 and 2022, confirmed 11+ and 13+ offers of places have been received from the following British Independent Schools:

http://www.was.edu.hk/NewImages/3/pages/cont/general/WeChat%20Image_20221019170003.png

eit2003 發表於 23-7-12 18:49

呢條問題好難答,因為其實即使本校學生,都唔係每一個目標係UK WA,所以冇話每年有幾多個percent人升讀UK W A.英國太多好嘅學校,各具特色,淨係女校男校男女校、大校與細校、地區..等等既因素已經令到大家嘅選擇會好唔同。HK WA好好,老師同校長都好有經驗,會按小朋友嘅性格同能力suggest 適合嘅學校比佢哋…學校同英國好多唔錯嘅boarding school都有聯繫…當然如果目標係UK W A,我覺得揀HK WA已經係一個相當直接嘅方法…起碼UK W A校長會來學校講talk,家長有機會親自同佢傾偈,學校定時定候又有同UKWA 和China 分校一齊舉行啲聯校比賽,Art Show之類嘅活動…

Btw,this is the updated one
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊