用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 男生皮鞋
發新帖回覆
go

[英國] 男生皮鞋 [複製鏈接]

朋友highly recommend 我買Dr martin皮鞋比仔去英國返學著,話日日穿幾年也沒有破爛甩底,但我仔堅持想要尖頭款,揾了幾間也無,請問除了這牌子,有沒有好介紹?(emoji)(emoji)
   1    0    0    0

馬莎百貨

皮鞋千期千期唔好起香港買過去!
起英國買好多好平,尤其Clarks 絕對平香港一半或以上,我仔過去第一年就係起度聽其他人話起英國買Clarks 好平,亦唔使香港帶去攞餐死,重點係周圍都有得賣。之後每年我都起Amazon 網購,上機果日訂,到咗學校宿舍翌日收到啱啱好。
之前三年著Clark’s, 可以捱到一年,品質拍得住以前起香港買$1500以上既皮鞋,你可以上Amazon望下啱唔啱,其實超多款,一定有款啱。另外我舊年九月係訂Dr Martin, 著左一年真係無穿無爛仲可以著,不過真係好重,Dr Martin 英國Amazon 價錢同香港價錢差不多。
PS: 我仔係會著住皮鞋踢波同的波嘅人。

yuyueng 發表於 23-6-24 11:35
起英國買好多好平,尤其Clarks 絕對平香港一半或以上,我仔過去第一年就係 ...

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

yuyueng 發表於 23-6-24 11:35
起英國買好多好平,尤其Clarks 絕對平香港一半或以上,我仔過去第一年就係 ...

請問Amazon 買 Clerks 也是平一半?

回覆樓主:

Clarks 而家係大陸品牌,質量唔知有冇改變,另外佢不嬲唔玩trendy... 如果唔鐘意DM, 可以諗下Cole Haan,輕過DM好多.

DOCTORGG 發表於 23-6-24 19:50
請問Amazon 買 Clerks 也是平一半?
£50 已經有好多選擇,當然再平啲都有,舊年暑假阿仔返香港前我起Amazon 網購咗一對都係£50 左右比老公返工著,佢話幾輕幾舒服喎。

kochiyee 發表於 23-6-24 08:16
朋友highly recommend 我買Dr martin皮鞋比仔去英國返學著,話日日穿幾年也沒有破爛甩底,但我仔堅持想要尖頭 ...

亞仔每年都去長沙灣步陞買尖頭皮鞋返英國,維持咗四年了,耐用又型仔。三百幾蚊一對,可以穿足一年。

回覆 cfs 的帖子

個人覺得尖頭皮鞋真係好靚好有型,不過可能腳瘦比較啱,我仔腳厚有肉,完全著唔到尖頭鞋。

hoihoima 發表於 23-6-25 21:55
回覆 cfs 的帖子

個人覺得尖頭皮鞋真係好靚好有型,不過可能腳瘦比較啱,我仔腳厚有肉,完全著唔到尖頭鞋 ...

我仔當年過英國時是肥仔一名,腳板厚肉,吾好買太尖,一樣有架。過去一年後,運動多咗,從此變咗瘦仔,又長高咗

睇黎都要盡快學下點用AMAZON 點用
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊