用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇K2,K3轉校建議- 讀緊腐化左既聖三一中心幼稚園, 好 ...
樓主: CYY123YY
go

有冇K2,K3轉校建議- 讀緊腐化左既聖三一中心幼稚園, 好失望 [複製鏈接]

暑假時4個主任加一半資深老師辭職。開學呢三個月,再走左3個資深老師(emoji)

開學到琴日已又走左6個老師,代課老師又不停請假,番下又唔番下,毫無責任感。依家學校入面讀緊K3嘅希望快啲畢業,讀K2 K1 同N嘅盡辦法走得就走。

但見到D人話take 聖三一新offer, 真係覺得佢地好慘好似蒙在鼓裏咁。好多人仲以為聖三一係一間好好嘅學校,絕對冇錯,以前係,一直係好好嘅學校幾十年,不過今時今日嘅聖三一真係已經變到無一可取,希望有興趣入學嘅真係要從多D方面去了解下依家嘅聖三一!

heidya    發表於 24-1-7 10:56

Emilycc8 發表於 23-6-24 14:14
其實我哋家長已經好不滿,220個家長聯署簽名寫左封信去俾香港聖公會,東九龍教區,西九龍教區,聖三一座堂 ...
上東張西望更有力

聖三一高層們,請你哋真係細心留意吓各位家長寫嘅嘢啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
請你哋正視吓而家聖三一中心幼稚園嘅問題啦(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

CYY123YY 發表於 23-6-23 15:04
本身仔女讀緊九龍城間聖三一中心幼稚園, 間學校出哂名係happy school, 以學生為本, 之前成日上雜誌, 個imag ...
聖三一請緊校長

現有校長做埋今個學期,  24/25 學年會換校長

crayon822 發表於 23-6-24 12:20
可以考慮聖馬可堂白普理幼稚園
都係聖公會學校,有全日班
校長係前聖三一中心校長,所以兩間學校有好多相似 ...
我3個小朋友都係讀聖馬可白普理幼稚園,梁校長,各位主任同老師對教學好有熱誠,一年比一年進步,對小朋友好關愛,硬件又不斷更新,又樂意同家長分享,聽取意見。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊