用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 海外留學保險
go

[英國] 海外留學保險 [複製鏈接]

哪間會比較好?內容差唔多,有冇人分享哪間claim過程方便D....
其實申通uk visa 好似交了錢用當地醫療服務。其實是包什麼?
謝謝
   10    0    0    0

Countblessing 發表於 23-6-22 00:26
哪間會比較好?內容差唔多,有冇人分享哪間claim過程方便D....
其實申通uk visa 好似交了錢用當地醫療服務 ...
我買AXA, 阿仔成日跌爛嘢,都claim得好順利。但係因為6年來只有一年冇claim過,有年唔只claim  -次,舊年佢加左我千幾蚊loading, 不過之後阿仔又淋濕電腦claim左一次。

回覆樓主:

我地用AXA覺得非常啱用。

呀女讀幾年claim過酒店、機票、MacBook,claim既錢已cover 返哂幾年保費有餘。

當然我覺得買嚟保障,乜都唔使claim冇事發生就最好啦,但有需要時claim到都唔錯。其中一年續保時加保費,但上訴成功維持原價。

請問如果過去讀兩年a level,建議一次過買兩年定續年買好啲呢?

請問 AXA 係online 買定找agent 買? 有冇discount code?
同埋claim 流程係搵agenr 定online submit claim form?
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie 發表於 23-6-30 22:58
請問 AXA 係online 買定找agent 買? 有冇discount code?
同埋claim 流程係搵agenr 定online submit claim ...
官網有9折

回覆 YuYuMother 的帖子

請問你一年保費是多少? 我仔學校都可APPLY, 也是AXA, 我見要$37XX 一年, 諗緊自己買OR 跟學校......

CJCJ 發表於 23-7-4 13:46

請問你一年保費是多少? 我仔學校都可APPLY, 也是AXA, 我見要$37XX 一年, 諗緊自己 ...

舊年買係$3505,有九折。今年唔清楚,因為我女已畢業唔需要。

我哋係經Marsh買,即以前嘅JLT。你可以上網搵吓資料

好的, 謝謝!

just bought.   35xx...  I bought via moneysmart which offer 500 coupon (not sure if i can get the coupon finally... )

回覆 cwng3 的帖子

why not sure u can get the $500 coupon ? any condition require ?

回覆 CJCJ 的帖子

After I bought the insurance, i need to register in their webpage.   Seems it will take months time to send me back the coupon.  I am not sure if i really get it at the end....

gasman 發表於 23-7-17 15:00
請問其實點樣證明俾保險公司知道財物損壞?
影相+維修單據。試過爛喼,舊喼冇單都可以,提供買咗新喼單也可以claim到

醒目開學勳章

Brianmommy 發表於 23-7-18 22:14
影相+維修單據。試過爛喼,舊喼冇單都可以,提供買咗新喼單也可以claim到

Hi! 你知否今年AXA留學保險費用大約多少?

保障期最好寫幾時

Countblessing 發表於 23-8-8 22:33
保障期最好寫幾時

冇記錯第一年買係離開香港嗰日開始計算。之後每年續就自動extend 落去

3b 發表於 23-8-7 13:46
Hi! 你知否今年AXA留學保險費用大約多少?

我用埋中電apps 內對換的coupon, 折後$33xx ,上個月買了。

謝謝已用CLP points 省了二百多

Countblessing 發表於 23-8-10 02:26
謝謝已用CLP points 省了二百多

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊