用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14網乙二
樓主: yinyeon
go

14網乙二   [複製鏈接]

tinwater 發表於 23-6-29 16:32
仔仔軒銅都有offer了, 不過會揀華小, 即日放返出嚟
哇, 咁你仔仔真係好叻播, 2間大熱都叩到....佢係咪學術本身好ok?  有冇cert? 幼稚園出名? 軒銅你都有1? 分享下呀

babybabybaby123 發表於 23-6-29 16:41
你仔仔好叻呀!
今日收call 嗎?
係吖,今日

yinyeon 發表於 23-6-29 16:42
哇, 咁你仔仔真係好叻播, 2間大熱都叩到....佢係咪學術本身好ok?  有冇cert? 幼稚園出名? 軒銅你都有1? 分 ...
唔算好叻,叻就直資收咗,而家唔使咁頻撲 haha學術正常(面試中英都有唔識讀嘅字),津幼不過有d名氣,有活動cert不過無比賽cert
兩軒000,不過都有得見

tinwater 發表於 23-6-29 17:54
唔算好叻,叻就直資收咗,而家唔使咁頻撲 haha學術正常(面試中英都有唔識讀嘅字),津幼不過有d名氣,有活動 ...

多謝解答
直資咁多人爭, 大把叻ge入唔到都正常

tinwater 發表於 23-6-29 17:54
唔算好叻,叻就直資收咗,而家唔使咁頻撲 haha學術正常(面試中英都有唔識讀嘅字),津幼不過有d名氣,有活動 ...

其實去直資真係大開眼界.....
真係去見識下都好。

回覆樓主:

不如叩番太古啦,有成5班,呢2年都係20-22人一班左右,我覺得你肯讀就有位。。。
我係2年級家長

tinwater 發表於 23-6-29 16:24
001, 華仁要有1先俾見, 是但一個係1都得
我想講我仔的同學仔有111,有100但係連1st in 都無,好奇怪。我哋讀私幼。我仔仔1st in 之後就冇再call 2nd in 了,好失望 😞,明明仔仔in完仲好有信心自己in 得唔錯。我哋都好鍾意華小的⋯

Flyingceci 發表於 23-7-10 02:55
我想講我仔的同學仔有111,有100但係連1st in 都無,好奇怪。我哋讀私幼。我仔仔1st in 之後就冇再call 2nd ...
2nd 都唔少
識人最後華仁 joseph 揀左華仁。

chun719 發表於 23-7-10 11:34
2nd 都唔少
識人最後華仁 joseph 揀左華仁。
我都係要華仁無要st jo

不過華仁2nd少過sjps 2nd好多
華仁目測20個, 一日搞掂, 校長自己見哂
SJPS目測60個, 分開三日, 仲要有校長見一半, 校監見一半

heidya 發表於 23-6-28 09:21
佢明白女女本身成績一般, 唔LIKE 讀書果D, 不過啟X又一般般, 佢集中外補數學同英文, 小一 KEEP 到班頭3.... ...

咁考級幾丫?

bearbearlove 發表於 23-7-11 22:51
咁考級幾丫?
你指邊年級?

heidya 發表於 23-7-12 06:05
你指邊年級?

我指考插班既小朋友係原校級名次

bearbearlove 發表於 23-7-12 06:49
我指考插班既小朋友係原校級名次
Keep 住有班3-5名

yinyeon 發表於 23-6-20 00:21
今年抽獎的可否分享下14網乙二中咩學校?

利申:明年先抽,想參考下。。。

12網2024年繼續全小班自行少1位
小一學額不變 炮循加一班 佛康減一班

14網
自行 2024年 | 2023年 || 班級結構^
--------------------------------------------------------
男校
華仁 50 | 50 || 444444 24班

女校
嘉諾撒 75 | 75 || 666666 36班

男女
北官 63 | 63 || 555555 30班
太古 63 | 63 || 555555 30班
滬江 50 | 50 || 444444 24班
炮米 50 | 50 || 444444 24班
北衞 50 | 50 || 444444 24班

北循 50 | 50 || 444444 24班
丹循 50 | 38 || 344335 22班
佛康 50 | 63 || 424444 22班
啟基 38 | 38 || 112233 12班

總數 589 | 590 || 44 43 46 45 46 48

https://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/index.html

https://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/school-lists/2024dpnet-14.pdf

^ 教育局在2023年所批核班級數目
https://www.chsc.hk/psp2023/sch_list.php?district_id=2&lang_id=2&frmMode=pagebreak

heidya    發表於 23-9-2 11:24
heidya    發表於 23-9-2 11:24
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊