用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 KCCIS Year 7 interview
樓主: MPSW
go

[中學] KCCIS Year 7 interview [複製鏈接]

kinder.bb 發表於 23-6-14 09:00
樓主會否考慮DSC?  

價錢國際學校中大眾化啲, 啲老師有心, 學生比例國際化, 眼看啲學生都乖.  各方面性價 ...

我都想起這間, year 7 $144,000, KCIS $116,000, 差唔少, ESF $159,300 也只貴dsc 少少

poonseelai 發表於 23-6-14 09:27
我都想起這間, year 7 $144,000, KCIS $116,000, 差唔少, ESF $159,300 也只貴dsc 少少

DSC 仲要另外比ESL錢,加埋要差唔多兩萬蚊一個月(emoji)

MPSW 發表於 23-6-14 14:13
DSC 仲要另外比ESL錢,加埋要差唔多兩萬蚊一個月(emoji)
ESL 係過度性, 小朋友適應後, 便可回正常班.

回覆 MPSW 的帖子

如果你小朋友話一直係IS, 照理唔使ESL?

KCCIS
九成新女裝校服Skort - size 29 x 1
White polo - size 38 x 2
Winter wind breaker and fleece jacket 2 in 1 - size 26 x 1
Take all for $300

penp0319 發表於 23-6-11 21:01
KIS 會好啲?

KCIS > KIS

MPSW 發表於 23-6-12 14:09
咁如果KCCIs vs Invictus, 邊一間響唔好之中好少少?知道兩間都唔好,但經濟上轉唔到其他(emoji)
...

KCIS > Invictus

你小朋友將來係想讀IB 定A level。
IB 就KCCIS , A level 就 KIS

如果想學中文, 就KCCIS
如target ESF , 但今年入唔到,將會會再考, KCCIS 一定係你選擇。

KCCIS 係一個不錯的踏腳石。
KCCIS 好多成績唔達標, 上唔到IB 的學生會選擇過去KIS 讀A Level

KCCIS 上年請了一個很好的英文老師,做科主任,我小朋友話佢教得好好。 我相信佢會提升學生的英語能力。

今年9 月有好幾位成績優異(最top)的學生會留低讀IB, 我相信兩年後的成績會考得不俗。
但如果留低讀IB , 你要預咗全科都要出去補習, 不能全依賴學校老師。

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊