用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 油麻地 信義中學
發新帖回覆
go

油麻地 信義中學

幫阿囡睇緊九龍band 2中學
網上很少呢間學校資訊
有沒有用家可以分享該校情況、校風、學術等等?

我只係知道,我個仔既小學,如果係band2嘅學生,老師都叫佢地首選信義, 我相信都係一間好嘅學校~希望幫到你

SUMSUMMAME 發表於 23-6-8 21:27
我只係知道,我個仔既小學,如果係band2嘅學生,老師都叫佢地首選信義, 我相信都係一間好嘅學校~希望幫到 ...

Thank you

SUMSUMMAME 發表於 23-6-8 21:27
我只係知道,我個仔既小學,如果係band2嘅學生,老師都叫佢地首選信義, 我相信都係一間好嘅學校~希望幫到 ...

可能係因為係油尖旺,band2B-C學生沒有其他更好選擇

Band 2A學生還可以大膽博下循道和銘基

pigsa 發表於 23-6-8 15:04
幫阿囡睇緊九龍band 2中學
網上很少呢間學校資訊
有沒有用家可以分享該校情況、校風、學術等等?

信義2022年成績 B2B/C 水平

信義2022年文憑試成績
----------------------------------------------------------
考生 128人

中文2+ ~94%
英文2+ ~85%
數學2+ ~77%
----------------------------------------------------------
CEM2+ ~85.33%
通識2+ ~98%
主科2+ ~88.5%

~ 棒形圖數字

畢業生出路
學位 45 (35.2%)
副學位 55 (43.0%)
其他 19 (14.8%)
升學 119 (93.0%)
重讀 4 (3.1%)
就業 3 (2.3%)
不詳 2 (1.6%)
總數 128人(男65 女63) (100%)

行政報告
https://www.lss.edu.hk/tc/行政報告

2021-2022 學校報告 (p.5 p.20)
https://www.lss.edu.hk/sites/default/files/files/2021-22_xue_xiao_bao_gao_.pdf

LeeCC 發表於 23-6-9 06:03

謝謝(emoji)

Poyau 發表於 23-6-9 09:10
信義2022年成績 B2B/C 水平

信義2022年文憑試成績

謝謝(emoji)

不知道校風如何呢(emoji)️

LeeCC 發表於 23-6-9 06:03