用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Hsbc uk debit card 添加外幣
樓主: kl912
go

[英國] Hsbc uk debit card 添加外幣 [複製鏈接]

香港呢張debit card 真係好好用,兌換價靚時換定外幣入落去係最好。但我覺得突發情況用都非常好。

前兩年COVID要經其他國家返我女經泰國,當時太突然戶口裏面當然冇泰幣啦,佢用呢張咭,當晚戶口就用港幣兌換返,非常方便仲有回贈。

不過佢話有啲地方係用唔到,好似佢去歐洲玩去意大利就用唔到。咁冇問題用唔到咪用返信用卡,不過佢就覺得拍唔到嗰下有啲尷尬

回覆 YuYuMother 的帖子

知唔知咩原因用唔到?

fac9123 發表於 23-5-18 09:38
回覆 YuYuMother 的帖子

知唔知咩原因用唔到?

唔知無研究,總之唔得佢就用信用卡

bananaGi 發表於 23-5-18 09:06
即係去到BOOTS, BIG C, 大場, 就當MASTER 錄卡?

妳見到 Master Card 標誌就可以用。呢個我去泰國前問匯豐銀行的
其實係一家四口子

一家三口 發表於 23-5-18 10:18
妳見到 Master Card 標誌就可以用。呢個我去泰國前問匯豐銀行的

還可以㩒機攞現金

回覆樓主:

我去南德自駕遊,好多地方都只收現金,又或者要有四個數字密碼嘅信用卡,特別係停車場同埋油站,好彩有UK debit card ,蝕外匯都要俾。

Call HSBC HK ,佢地話所有卡都冇四位數字密碼。

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊