用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣統一派位,Band1尾點填表?
發新帖回覆
go

荃灣統一派位,Band1尾點填表? [複製鏈接]

請問去年有人填第二志願抽到王少清中學嗎?荃官若1C生英文一般的入到會唔會跟唔上?
   1    0    0    0

Rosepls 發表於 23-4-27 14:27
請問去年有人填第二志願抽到王少清中學嗎?荃官若1C生英文一般的入到會唔會跟唔上? ...

2022年
英文5+ 何傳耀 > 可風 ≃ 荃官
英文4+ 何傳耀 ≃ 可風 > 荃官 > 王少清

Rosepls 發表於 23-4-27 14:27
請問去年有人填第二志願抽到王少清中學嗎?荃官若1C生英文一般的入到會唔會跟唔上? ...

我覺得唔好抽荃官, 你B1C 仲要英文一般, 入到都應該好辛苦

我會建議抽可風, 第2排王少清, 第2肯定仲有位.

2020年有人排荃官乙一,王乙二,入乙二;有人荃官乙一,可風乙二,入乙二(呢個應該係自行後補)

acgy 發表於 23-4-27 16:52
我覺得唔好抽荃官, 你B1C 仲要英文一般, 入到都應該好辛苦

我會建議抽可風, 第2排王少清, 第2肯定仲有位. ...
但可風跟荃官不相上下哦,好難諗

回覆 Rosepls 的帖子

實力上可能係不相上下, 但報名熱度應該 荃官>可風

yip144 發表於 23-4-30 01:13
回覆 Rosepls 的帖子

實力上可能係不相上下, 但報名熱度應該 荃官>可風

點會不相上下,實力荃官明顯好過可風

Rosepls 發表於 23-4-28 10:55
但可風跟荃官不相上下哦,好難諗

可風整體/CEM5+雖不及荃官
不過整體/CEM4+與荃官相若
選修合計5+/4+更遠高於荃官
荃官主要優於中文/數學/通識5+

荃灣四大文憑試成績 #2
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3875645&pid=49231753

回覆 acgy 的帖子

人地話不相上下, 我咪話可能不相上下...
你要睇上文下理啊...

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊