用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 CX 訂HK TO LONDON機票 學生 CODE ?
樓主: cybermouse
go

[英國] CX 訂HK TO LONDON機票 學生 CODE ?   [複製鏈接]

如果買CX學生票九月去、六月回,中途想回來,可以到時再另外買從英國到香港的來回票嗎?
又或我可不可以現在用HKSTUPLUS買一套來回香港,再用GBSTUDENT買一套中途來回英國的票給同一個學生?

cpmummy 發表於 23-6-8 15:06
打咗電話去問,原來下年航班資料只去到24年3月尾,所以我係唔會訂到4月或之後的回程日子,唯有局住出回程三 ...

但點解我早幾日打去cx 問24 年7 月頭由英國返港的機票,cs 幫我睇機話日日都full 曬,佢又冇話未update 喎

sumikogurashi 發表於 23-7-17 11:34
但點解我早幾日打去cx 問24 年7 月頭由英國返港的機票,cs 幫我睇機話日日都full 曬,佢又冇話未update 喎 ...

睇佢個網站2024年由英國飛返香港嘅flight schedule應該編到6月20號,之後的應該未出,所以你要再自己留意住

回覆樓主:

見到7月頭的flight都出晒了

sp3014 發表於 23-7-18 08:57
見到7月頭的flight都出晒了

係囉已出曬

回覆樓主:

請問CX第二套學生機票出發日子可以早過第一套嗎? 有無日子限制。謝謝

請問最近有冇人用過GBSTUDENT訂機票?唔知點解用唔到

Brianmommy 發表於 23-10-1 19:12
請問最近有冇人用過GBSTUDENT訂機票?唔知點解用唔到
用到, 我頭先試過入, 係平左的.

我想問下CX達人們, 我想訂6月尾去UK既來回機票, 請問6月尾是否算係peak season?    我見到個code 係K and M, 咁想問下仲有無機會再出其他code , 會再平d架?   

易架買左, 定係再等呢?    我只怕再遲買會愈貴?        

teabag 發表於 23-10-6 12:25
用到, 我頭先試過入, 係平左的.

六月去英國返學?放暑假喎!學生飛係比學生逗留超過兩個月抵啲用,如果去得短可以用普通散飛或者出promote 飛,六七月係暑假歐洲旺季,機票係會貴啲,會唔會放低class code 吾知,不過佢仲有航班hold 起未開始賣位。

cfs 發表於 23-10-6 19:28
六月去英國返學?放暑假喎!學生飛係比學生逗留超過兩個月抵啲用,如果去得短可以用普通散飛或者出promote ...

我去畢業禮啊,請問promote的飛怎樣出?

謝謝你的重要資訊,請問你知唔知道大約hold起嘅航班嘅飛何時才會賣呢?

非常謝謝你cfs.

teabag 發表於 23-10-7 22:19
我去畢業禮啊,請問promote的飛怎樣出?

謝謝你的重要資訊,請問你知唔知道大約hold起嘅航班嘅飛何時才會 ...

你去畢業典禮,即是你係家長,學生機票你用唔到。

你買普通來回機票。其他航班吾知幾時開賣,我留意左好耐都未開始
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊