用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 6月26多倫多坐加航回港
go

[加拿大] 6月26多倫多坐加航回港 [複製鏈接]

有無人6月26多倫多坐加航早機返香港?因我囡第一次,本來直航但被改為轉機, 唔知咁啱有無人一齊
   0    0    0    0

janicekwong 發表於 23-3-14 17:22
有無人6月26多倫多坐加航早機返香港?因我囡第一次,本來直航但被改為轉機, 唔知咁啱有無人一齊 ...

返HK係好易的事,估计你囡係响toronto pearson出境,我估連行理都唔流拿,直接去boarding gate就OK了。

但如果係分一程domestic, 即向第二程先出境就煩d,  e.g., Vancouver , 咁应要先取行理,再去immigration 出境先再去boarding. 但这种情况唔多。

有無人6月26多倫多坐加航早機返香港?因我囡第一次,本來直航但被改為轉機, 唔知咁啱有無人一齊 ...

暑假回港?其實都唔駛太擔心,試多兩次就習慣,係返嚟有時差會辛苦少少,不過後生女應該問題不大嘅

我仔會較你女早幾日坐AC 105由多倫多到溫哥華,然後AC 7回香港,行李在check in 時寄艙後,應該就可以好輕鬆,溫哥華轉機大概只是行去啱嘅閘口就可以。

現回港是否不用做快測及填寫綠碼?
加航機票只包一件行李, 是否上機前on line check in or 到機場時可買多件行李

祖兒媽 發表於 23-3-28 11:17
現回港是否不用做快測及填寫綠碼?
加航機票只包一件行李, 是否上機前on line check in or 到機場時可買多件 ...

行李到機場加都可以。
香港政府最新資訊,從外地入境,會要求起飛前 24小時進行快測,保留資料以備抽查,至於申報屬自願性質。

我仔下月尾都會返港,不過佢搭CX,回程包2件行李,上機前可以自己做定快測,不過好多人話航空公司都冇check。
‹ 上一主題|下一主題