用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖羅撒
樓主: ning0410
go

聖羅撒   [複製鏈接]

Soundervolt 發表於 23-7-27 02:48

其實都幾奇怪,津校小學係地區派位,要34校網學生升中 ...
以前放學經過花墟公園間唔中都見到喇沙仔或者DB仔同MCS女喺度拖吓攬吓咁, 果時已經明白這些機會不是我的呢個道理

Dybala 發表於 23-7-27 14:41
以前放學經過花墟公園間唔中都見到喇沙仔或者DB仔同MCS女喺度拖吓攬吓咁, 果時已經明白這些機會不是我的呢 ...
的確係幾令人羨慕,我讀中學嗰陣,我以為MCS係band 3學校,因為不時見到佢啲學生喺天橋底暗角同男學生拍拖

kirstyau 發表於 23-7-22 07:20
淨係小學部自己都聽到聲音唔想入沙田。
現在有屯馬綫又係站隔離,對面威爾斯地基動完土,應該上年最壞情況已過去🙂
見啲修女幾開心咁

小飛亞 發表於 23-7-20 22:14
放榜當日練校長有講今年DSE成績,俾同學知我女當日正在補課都聽到這個開心消息 ...
但學校網未公怖

醒目開學勳章

回覆 10090 的帖子

班女仔,好主動同hyper.,寫下字,然後搓圓既紙仔,抛過去林XX,放學去下午茶。

aptt    發表於 23-8-9 13:48

回覆 Sweet@family 的帖子

乜你咁無聊,咁都拿出黎講!係咪你個女,係就快D退學,影嚮人地學校。

醒目開學勳章

回覆 nosaj8888 的帖子

點解你會甘無聊同激動?點解反映事情要受到限制?
如果你有需要退學,根本無需要公開說明。

Sweet@family 發表於 23-8-14 13:22

點解你會甘無聊同激動?點解反映事情要受到限制?

女仔/女仔'S 甘做 又真係唔好睇,但唔代表成間學校女生係甘。
正如睇下ig public/ private account(如果睇到)連登, 我諗你噏得出嘅學校 男男女女 家長眼中唔好睇嘅嘢乜都有,但我唔會攞出嚟講個間學校乜乜乜

回覆樓主:

中學生拍拖唔係今時今日嘅事,亦唔會係一兩間中學獨有,想當年我都喺基堤道等放學,依家大家都有手機,約果要約會,唔使拋紙仔咁老套。阿仔學校之前有學生同其他女校學生流出春宮片,亦唔能夠代表哂兩間學校嘅文化,呢個話題唔需要只針對某校。

醒目開學勳章

回覆 kirstyau 的帖子

Hyper同主動對某些家長來說,就係批評?
認識朋友要check埋中學排名?
佢地有創意不守舊,冇影響傷害到別人,
點解吾可以欣賞下同埋讚下佢地,醒目同靈活?
同埋只是反映事情。

Sweet@family 發表於 23-8-14 16:14

Hyper同主動對某些家長來說,就係批評?

請問我幾時講識朋友要睇埋中學排名? 唔好意思原來誤會左你,乜原來想分享 同學仔有創意 醒目 靈活 多謝哂!

醒目開學勳章

我學識淺薄,只係反映事實,非為了要佔上風要取勝。不論男女朋友或同性朋友,家長也有其擔心之處,
同時也取決於其於家庭關係而產生不同既情況。.-

Sweet@family 發表於 23-8-14 17:59

我學識淺薄,只係反映事實,非為了要佔上風要取勝。不論男女朋友或同性朋友,家長也 ...
閣下不是想分享同學幾有創意醒目?何解扯上什麼家庭關係?

醒目開學勳章

正如你所講,睇ig public/ private account連登可掌握一切,難道你真的需要分享?

Sweet@family 發表於 23-8-14 18:37

正如你所講,睇ig public/ private account連登可掌握一切,難道你真的需要分享?

搞清楚先,係閣下話分享一件事實。

當我話一件事唔代表間學校所有女生。亦 “唔會” 因為網上IG 連登見到人地學校學生做左d咩,就網上講間學校學生乜乜乜, 亦即係你所謂分享人哋嘅事實。

閣下又話不是批評,欣賞學校女生有創意靈活醒目…   真係要問下一百個人有幾多人覺得你 原來想分享學生 有創意靈活醒目。

再後續又擔心又扯上什麼家庭關係。你分享緊 聖羅撒女生事件,自然以為你講緊同一件事啦!

醒目開學勳章

你所講既「搞清楚」係曾經用過既字詞,然後按你所需改動,再编排,所以你能最掌握,不是由你分享會更勝任?

Sweet@family 發表於 23-8-14 19:21

你所講既「搞清楚」係曾經用過既字詞,然後按你所需改動,再编排,所以你能最掌握, ...

唔好意思 我就係唔會 睇到聽到人地學校單一事件就分享一大餐既人。
由頭到尾係閣下話要分享事實。

醒目開學勳章

我都吾好意思,打擾你。只能最後補充,
我學識淺薄,只係反映事實,非為了要佔上風要取勝。

回覆 Sweet@family 的帖子

都唔知你想表達D乜?一句講晒為bad mouth一間信譽良好的天主教學校,歇斯底里去攻擊,不如公開當事人姓名、時間、地點來分享下,看看是否屬實?

我地不如講返正題啦😃
今年成績好返,是改變左教法?

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊