用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 基督教崇真OFFER
樓主: kurama
go

基督教崇真OFFER   [複製鏈接]

jasminekiki 發表於 23-3-17 16:57
請問是否仍然在派 B1B 學生?
唔係,有人b1-b2ac 但英文好,已收offer.

我都仲未收到email

medicine 發表於 23-3-17 17:34
一間B2直資,換個吹得的校長,設立網上(EK)公關,"搖身一變","成了收B1B學生".
試問,同樣有非DSE選擇的匯基(東 ...

基崇校長以前在沙崇整大量低薪合約老師職位,搞小班教學,令學校成功升banding,根本係無良僱主,但當年老師失業多,無奈接受
時異事殊,各行業而家唔夠人手,佢唔可以再咁做

回覆 jasminekiki 的帖子

提前放咗一個位, 祝大家好運

medicine 發表於 23-3-17 17:34
一間B2直資,換個吹得的校長,設立網上(EK)公關,"搖身一變","成了收B1B學生".
試問,同樣有非DSE選擇的匯基(東 ...
我印象中早幾年係EK 有老師幫忙解答一班考生家長問題時, 仲係關校長在任時候.... 我仲係報緊去聽佢地講座既年代...

masterunion 發表於 23-3-22 09:19
我印象中早幾年係EK 有老師幫忙解答一班考生家長問題時, 仲係關校長在任時候.... 我仲係報緊去聽佢地講座既 ...
當你明白一個不變道理就係: 全港任何一間學校都比TTCA好既時候,你會知道咩事... TTCA有問題+張校長都有問題=TTCA千其唔好讀

LeeCC    發表於 23-3-22 09:36

分享下我屋企果位已畢業既廢TTCIAN, 今年21/7會响HKU行畢業禮, 尋日收到HKU master offer, TTCA真係好鬼差,當年Band 2成績入, 但讀到條友咁

twhkleung    發表於 23-3-22 11:29
masterunion    發表於 23-3-22 10:09
LeeCC    發表於 23-3-22 10:01

hugub 發表於 23-3-22 09:54
分享下我屋企果位已畢業既廢TTCIAN, 今年21/7會响HKU行畢業禮, 尋日收到HKU master offer, TTCA真係好鬼差, ...
非常勵志!
我知埋道好多叻同學, 但b2仔升中后也可進步神速, 正所謂寧欺白鬚公,莫欺少年窮!

我仔當年(5年半前)也是b2仔, 差点做了你囝囝小師弟, 今年九月入U了, 上年十月尾报UST, Xmas後已收到CO (連application deadline都未過). 証明b2仔一d都唔廢的.

樓主(kurama)小朋友係1c/2a, 已比我们囝囝叻了不少, 比多d信心, 一定掂!!!

回覆 hugub 的帖子

好混亂...廢TTCIAN都入到U..?請問小朋友鐘意基崇嗎? 最重要係咪佢讀得開心呢?

pingubabyy 發表於 23-3-23 19:23
回覆 hugub 的帖子

好混亂...廢TTCIAN都入到U..?請問小朋友鐘意基崇嗎? 最重要係咪佢讀得開心呢?
佢係講緊反話咋

tung0409 發表於 23-3-23 21:32
佢係講緊反話咋

其實B1 B2 B3都有人入到大學,係多定少啫,其實每間學校都有忠粉同hater,佢唔使太介懷。

不過呢個世界冇完美,再好嘅學校都會有不足之處。

回覆 worldcat 的帖子

咁都得、2 C都可以入、係咪有特異功能?

castle100 發表於 23-3-23 22:49
回覆 worldcat 的帖子

咁都得、2 C都可以入、係咪有特異功能?

原post個字移左位,收左果位係邊沿人b1c-b2a + 英文好。

其實我又唔係TTCA 粉絲, 只係覺得學校冇人地講得咁差, 前用家出來講返句公度說話

我有2個仔女,大家都係讀直資中學,而2間學校相比, 的而且確係TTCA真係比較有彈性

剛剛收到email......we cannot offer your child a place at this time........

kurama 發表於 23-3-24 13:10
剛剛收到email......we cannot offer your child a place at this time........

有無話係waiting?

回覆 LeeCC 的帖子

無呀.......但又無話reject
唔知係咪之後有機會有.....

kurama 發表於 23-3-24 14:02
回覆 LeeCC 的帖子

無呀.......但又無話reject

Same

kurama 發表於 23-3-24 13:10

今日有兩款信

一款有寫如果有位會係28/4前通知,呢款應該係waiting.

另一款信係無日期,最後果段係Meanwhile, we appreciate the effort made by your child……呢款應該係reject

hugub 發表於 23-3-24 11:05
其實我又唔係TTCA 粉絲, 只係覺得學校冇人地講得咁差, 前用家出來講返句公度說話

我有2個仔女,大家都係讀 ...
我都唔係粉絲,間間學校望下甘,不過發現到係有某D 人,每個TTCA  POST 都會講同一樣野去插,唔知咩心態啦。

其實佢又無讀過,又無去過OPEN DAY,只係係EK 睇左D 野就覺得係事實,不停唱衰人,真係好得閒下。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊