用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 呈三 成績會唔會影響現時月尾收生
go

呈三 成績會唔會影響現時月尾收生 [複製鏈接]

我想問下大家現時3/3 考呈分試,咁三月尾便知道自行收生,咁今次考試會唔會有影響收生呢?
   6    0    0    0

回覆樓主:

吾會影響自行

咁係唔係今次成績未有咁快在教育局公告 對嗎

sasa29 發表於 23-2-28 17:16
是的

sasa29 發表於 23-2-28 17:16

呈三成績 26/4(三) 才遞交上 EDB

https://www.abgps.edu.hk/升中情報

2023年3月2日(星期三)

12. 遞交跨網派位申請 (最後一批)

2023年4月3日​(星期一)​

13. 領取《​獲通知為自行分配學位正取學生的名單(小學)》

2023年4月12日​(星期三)

14. 領取《​中一派位選擇學校表格》及相關文件

2023年4月26日​(星期三)

15. 遞交小六下學期期考成績資料

2023年5月5日(星期五)

16. 遞交《​中一派位選擇學校表格》及/或於「中一派位電子平台」遞交《​中一派位選擇學校表格》

2023年5月22日(星期一)

17. 核對統一派位學校選擇

18. 核對小六下學期期考成績

2023年7月10日(星期一)

19. 領取《​派位結果名單》​及相關文件

20. 遞交小五下學期期考成績資料

2023年7月11日(星期二)

21. 中學學位分配結果公布

2023年7月13日及14日(星期四及星期五)

22. 學生向獲派中學註冊

2023年7月18日(星期二)

23. 學生到已註冊的中學參加2023年中一入學前香港學科測驗 (可供選用)〔如適用〕

而且中學亦唔會再向EDB攞包括呈3的RO,除非叩門,中學係唔會知道呈3排名

Poyau 發表於 23-2-28 18:38
呈三成績 26/4(三) 才遞交上 EDB

https://www.abgps.edu.hk/升中情報

麻煩晒你
‹ 上一主題|下一主題