用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Queen Ethelburga's vs St.Peter's School
發新帖回覆
go

[英國] Queen Ethelburga's vs St.Peter's School [複製鏈接]

小女於今年9月將赴英讀yr.8 boarding, 想請教大家對呢2所學校有冇認識?(emoji)
   1    0    0    0

小沁 發表於 23-2-13 08:43
小女於今年9月將赴英讀yr.8 boarding, 請請教大家對呢2所學校有冇認識?(emoji)
...

請問是否經 agent 報讀
有無其他 offer / 申請中?

回覆樓主:

冇經agent,自行報名
申請3間都收到offer,已放棄了一間女校,正考慮呢2間男女校

回覆樓主:

QE喺EK係另類神校,你search下D舊帖研究下先。

回覆樓主:

多謝提醒(emoji)我亦收到pm提醒,讓我了解更多(emoji)(emoji)

我都想了解多D QE, agent有介紹呢間俾我, 請問可以PM我嗎?

Y 8 寄宿就唔好讀QE呢D 五星級酒店式又貴又多香港人既學校啦。

yuyueng 發表於 23-2-17 11:02
Y 8 寄宿就唔好讀QE呢D 五星級酒店式又貴又多香港人既學校啦。

收到。係呢度真係有好多資訊(emoji)

想了解QE College,但巳search唔到之前的comment,有途徑可找到相關資料嗎?謝謝

想了解QE College,但巳search唔到之前的comment,有途徑可找到相關資料嗎?謝謝

有冇人分享St Peter’s (係咪York嗰間?)謝謝(emoji)(emoji)

mandy_ng207 發表於 23-12-21 09:42
有冇人分享St Peter’s (係咪York嗰間?)謝謝(emoji)(emoji)

我個女讀緊yr.8,我覺得係一間唔錯嘅學校,阿女好享受宿舍生活,同學和老師都好友善,weekend宿舍活動豐富,課外活動多,老師教學用心。

小沁 發表於 23-12-21 14:39
我個女讀緊yr.8,我覺得係一間唔錯嘅學校,阿女好享受宿舍生活,同學和老師都好友善,weekend宿舍活動豐富 ...

多謝分享,而家先睇到原來係年頭嘅post。

https://www.itv.com/news/calendar/2023-09-25/ex-deputy-head-of-boarding-school-jailed-for-abusing-20-pupils

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9754347/Millionaire-businessman-bought-37-000-year-boarding-school-abuse-pupils-jailed.html

QE 我一定唔會去。之前見過好多壞消息。香港啲Agent好鍾意介紹呢間。我有個朋友幫個女報英國yr12,最後只得呢間收咗,但係個女之後Google間學校跟住決定唔去。

呢間學校應該有一啲結構性問題。

回覆樓主:

係,我都收到幾個私訊提醒我,所以最後阿女冇揀到呢間(emoji)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊