用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UK universities consultant
go

[英國] UK universities consultant [複製鏈接]

請問有無UK Universities Consulant 推介?謝謝
   14    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

我地見過EDGE, CANA, ARCH, Crimson 嘅consultant 或聽過佢地講座

部份太貴、唔了解我地需要,甚至唔想做我地生意
得Crimson 出到proposal

成件事已經完成,手上有offers,但因為有野唔太滿意,所以唔會幫佢地做訪問/webinar

其中一樣唔滿意嘅係出選校清單時,5間大學當中竟然有d英國排名中下嘅大學,而當時手上已有起碼一個IAL  A*!
佢地睇我仔報頂尖大學係mission impossible...

anyways, 真係建議一個個見下,去感受下佢地嘅服務先,睇下邊間啱聽d

恐龍家

小曳人 發表於 23-2-9 18:59
我地見過EDGE, CANA, ARCH, Crimson 嘅consultant 或聽過佢地講座

部份太貴、唔了解我地需要,甚至唔想做 ...

想請教一下,如果事後回顧,覺得有邊啲部份係的確值得搵consultant幫手?

醒目開學勳章 貢獻勳章

myjasmine 發表於 23-2-9 19:30
想請教一下,如果事後回顧,覺得有邊啲部份係的確值得搵consultant幫手?
...
成個packagge計,我地有加錢做咗個reaseach project,佢地揾到個phd跟阿仔嘅research topic但因為轉過導師,最終第3位導師唔願意做推薦人

如果要講成功因素,(1) 係個research project, (2)係推薦人-我地揾咗科大DP嘅導師,但相信如果可以叫project導師,應該都適合

其他,其實佢地有interview training,入學試training, Personal statement 等 (留意,嚟緊PS取消)
其實每樣野都可以拆開買,每樣野都係要做

另外,有個同科同大學嘅畢業生幫手做strategic planning ,有個人同仔傾下選科,都係好事...

所以,買嘅係一個"保母"服務,如果家人/朋友當中有人可以同年青人傾到計,行過呢段路,其實可以慳唔少錢

myjasmine    發表於 23-2-10 11:17
恐龍家

小曳人 發表於 23-2-10 04:32
成個packagge計,我地有加錢做咗個reaseach project,佢地揾到個phd跟阿仔嘅research topic但因為轉過導師 ...

最後阿仔入了邊間大學?價錢大約幾多?

ARCH

成個packagge計,我地有加錢做咗個reaseach project,佢地揾到個phd跟阿仔嘅research topic但因為轉過導師 ...
thx for the info! Research Project, do u mean EPQ?

想問PS取消,依個confirm咗未?

University consultant 係錦上添花,你本身要有番咁上下,先幫到你增加機會入到最top嘅大學,Arch睇過呢啲資料,如果無誠意幫你,咁你都唔好勉強,因為佢只想做最top果啲,如果覺得你機會不大,佢自然唔係好想理你

醒目開學勳章 貢獻勳章

myjasmine 發表於 23-2-10 11:19
thx for the info! Research Project, do u mean EPQ?
我仔係自修IAL,所以唔清楚EPQ 要求佢只係學術超前,crimson 建議可以考慮做個research project,我地覺得對佢成長同考大學都應該有好處
恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

kct18 發表於 23-2-10 17:29
想問PS取消,依個confirm咗未?

應該已經宣佈咗,自己上網揾下
但人人對年份嘅理解唔同

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

Sophie0804 發表於 23-2-10 05:55
最後阿仔入了邊間大學?價錢大約幾多?

阿仔暫時有imperial 同cambridge offer其他大學未有消息

我地應該花咗11萬左右,當中一半係research project

恐龍家

醒目開學勳章 貢獻勳章

kct18 發表於 23-2-10 17:34
University consultant 係錦上添花,你本身要有番咁上下,先幫到你增加機會入到最top嘅大學,Arch睇過呢啲 ...

認同~

所以當我地明知阿仔係得嘅,但對住呢d 咁嘅顧問真係好嬲!

佢地唔願做我地生意係因為佢地未見過

我識嘅前人<16 or underage有 cambridge offer 嘅,都係自己搞,無人好似我地咁~想揾人幫手

恐龍家

小曳人 發表於 23-2-10 18:23
阿仔暫時有imperial 同cambridge offer其他大學未有消息

我都應該花咗11萬左右,當中一半係research proje ...

(emoji)(emoji)(emoji)

小曳人 發表於 23-2-10 18:20
我仔係自修IAL,所以唔清楚EPQ 要求佢只係學術超前,crimson 建議可以考慮做個research project,我地覺得 ...

你小朋友好厲害(emoji)

回覆 小曳人 的帖子

many many thx

回覆 小曳人 的帖子

好叻啊

小曳人    發表於 23-2-11 04:57

回覆 小曳人 的帖子

HI. 我而家都搵緊依方面嘅資料,CriXXXX 啱啱報價俾我,$ 130,000唔包括research,單一個research收九萬幾,佢話最後會有機會發表文章,想問吓你係邊一個research package?

醒目開學勳章 貢獻勳章

lalalili 發表於 23-2-15 20:34
回覆 小曳人 的帖子

HI. 我而家都搵緊依方面嘅資料,CriXXXX 啱啱報價俾我,$ 130,000唔包括research,單 ...

加價加得咁快?
我地個價應該係2年前

我唔清楚有乜套餐揀,好似有兩個"鐘數"揀?
我無留當日個報價呀....
恐龍家

回覆 小曳人 的帖子

明白,謝謝你的回覆,我有少少覺得好海鮮價
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊