用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國寄宿學校
go

[英國] 英國寄宿學校 [複製鏈接]

監護人,你哋會搵邊間公司?有冇推薦?
   4    0    0    0

回覆 Carmenchan521 的帖子

係BK 都睇到唔少家長提及搵GUARDIANS,唔知點揀。每間都有正同負嘅評價,但大多提到以下幾間。
搵間有責任/信譽良好的監護人公司可以令到自己仔女在海外得到好安排,特別係緊急情況下作出最好嘅協助。

(1) Pippa's : 費用貴,回覆快。有用家話好, 亦有用家話唔值。

(2) GIS : 費用貴,可以用廣東話溝通,但Service 唔好。

(3) Belgravia : 好處係香港有OFFICE,可以用廣東話溝通。WhatsApps 通常好快回覆。有用家話 突發事都安排到屋俾小朋友住。

(4) WHG : 無香港代表,所以溝通上只係英文。安排host family 好。不過Christmas 有附加費。有用家用左2年無問題出現,有交帶。

以上係我係EK 到搵嘅資訊。大家一齊努力搜集資料

回覆樓主:

我用緊Eve的Elite Anglo-Chinese Service, 幾好,可以中or英文溝通,有突發事都處理到, 阿女還好彩遇到很好的homestay。

adawuhiu 發表於 23-2-7 11:40
我用緊Eve的Elite Anglo-Chinese Service, 幾好,可以中or英文溝通,有突發事都處理到, 阿女還好彩遇到很 ...

很久以前我也是找Eve 的Elite Anglo-Chinese Service幫手,她們真的是幫到我很多。

回覆 angelleungyp 的帖子

Eve and Eva係兩間唔同公司,大家唔好搞錯

Carmenchan521 發表於 23-2-6 07:00
監護人,你哋會搵邊間公司?有冇推薦?

WHG

popeye_4488 發表於 23-2-7 11:25
回覆 Carmenchan521 的帖子

係BK 都睇到唔少家長提及搵GUARDIANS,唔知點揀。每間都有正同負嘅評價,但大 ...

WHG係有廣東話職員,前年臨放暑假,香港政府突然宣布禁英國旅客入境,WHG head office 九秒九搵咗個廣東話職員打長途電話俾我,不過佢係head office職員,可能事出突然先聯絡家長,平時我哋都同返負責學校嗰區嘅本地Guardian 用英文email溝通。我小朋友有另一位同學都係用同一個guardian,不過係由agent做家長及guardian 之間嘅中間人,都解決到言語問題。同埋長假期安排host family 係有附加費,但而家冇封關冇隔離,長假期多數都係返香港啦。
8-)
‹ 上一主題|下一主題