用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 學博教育
發新帖回覆
go

學博教育 [複製鏈接]

請問有沒有補緊學博教育(英文spencer)的朋友?
   1    0    0    0

有冇人試過補學博嘅中、英?如何?

阿仔初中, 舊年補過, 由4月至11月, 朋友介紹話好但後來覺得越來越不對勁, 交作文是不會改,
由初頭交文到最後都只改2份左右, 求期改, 無評語, 只叫學生多閱讀有幫助

阿仔話上堂阿SIR 只吹水, 及SALES 自己教材點好, 紙質又點靚
VOCAB 讀音不準, 只叫人背, 以及有些教材都COPY 錯等...

後來我自己再SEARCH  SPENXXX 呢位阿SIR 資料
原來佢大學係讀心理學, 一級榮譽畢業都不是英文科
佢DSE 英文成績都只是拿到5*

家長不防自己SEARCH 下資料~
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

小艾比 發表於 23-5-21 16:19
阿仔初中, 舊年補過, 由4月至11月, 朋友介紹話好但後來覺得越來越不對勁, 交作文是不會改,
由初頭交文到最 ...

史賓沙有特別嘅教學理念:英文補習課程結合導師的教學經驗和心理學理論,歸納出一套獨有的記憶法,融入教學中,幫助學生輕鬆地學習英文,提高對英文的興趣,更易記課堂內容。而目標客戶是不用教,自動波那種群組:DSE 學生遍及各大名校,包括鄧肇堅、男拔、協恩、真光、華仁、聖士提反、聖心等等,名校全級頭三名都有報讀。

英文有星其實唔錯,問題在於識唔得教,記得九龍城有間補習社好出名嘅,聲稱係喇沙中學畢業,啲仔問佢邊間大學畢業,佢支支吾吾一直係個迷,一時講外國讀一時講做教育的,當時以為師兄點都有番咁上下既,點知原來教得一塌糊塗,即閃。

回覆 Rpp 的帖子

初中有無邊間補英文推介?

tenko 發表於 23-5-22 15:24
回覆 Rpp 的帖子

冇呀。

tenko 發表於 23-5-22 15:24
回覆 Rpp 的帖子

我女補緊英博教育,女話唔錯

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊