用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行荃灣可風與王少清
go

自行荃灣可風與王少清 [複製鏈接]

想請問各位知不知道王少清中學如何?

小兒嚟緊要報「自行」, 我們自一選「可風」,現正考慮報唔報自二「王少清」,所以想了解一下這間學校。

如果自一「可風」落空,但是自二「王少清」收了,就沒有得再博大抽獎入可風;但如果自行只揀一間,又好似白白浪費了一個機會,好糾結……

請問大家有何意見。
🙏🏻🙏🏻
   1    0    0    0

buswwong 發表於 23-1-3 21:39
想請問各位知不知道王少清中學如何?

小兒嚟緊要報「自行」, 我們自一選「可風」,現正考慮報唔報自二「 ...

如果一心想入可風,一係自一荃官 自二可風,一係只填自一可風
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 23-1-3 21:57
如果一心想入可風,一係自一荃官 自二可風,一係只填自一可風

小兒Band 1b, 荃官應該無望,亦都不敢高攀。
所以自二考慮王少清,但又對這校不太熟悉,所以想問問各位知唔知王少清好唔好。

Thank you thank you

buswwong 發表於 23-1-3 22:51
小兒Band 1b, 荃官應該無望,亦都不敢高攀。
所以自二考慮王少清,但又對這校不太熟悉,所以想問問各位知 ...

唔知你邊間小學,如果1b自行入可風機會不大。

王少清冇乜活動,見証住佢由band2中學慢慢升上嚟大約1b一1c,就知佢係谷成績,荃灣區真係冇乜選擇,可以考慮吓葵青區或九龍區。

gracelam 發表於 23-1-3 23:02

王少清冇乜活動,見証住佢由band2中學慢慢升上嚟大約1b一1c ...
所以會考慮自行只報可風,之後博大抽獎

王少清冇乜活動,見証住佢由band2中學慢慢升上嚟大約1b一1c ...

真係睇你荃灣邊間小學,有荃灣小學幾個1B收到電話

識一個1B收到電話,後來知道名次後過佢幾個的同學都收到

回覆 buswwong 的帖子

你思路都好清晰, 王少清同可風都係有D差距
如果搏埋大抽獎, 要有兩手準備
畢竟大抽獎王少清放乙二應該都唔穩陣?

yip144 發表於 23-1-4 07:38
回覆 buswwong 的帖子

你思路都好清晰, 王少清同可風都係有D差距
我也想知,聽聞去年band 1有人乙二抽到王少清;也有人band 2 乙一博抽獎入到王少清,唔知真定假?

LeeCC 發表於 23-1-4 06:34
真係睇你荃灣邊間小學,有荃灣小學幾個1B收到電話

識一個1B收到電話,後來知道名次後過佢幾個的同學都收 ...
請問你知唔係知個幾位自行可風成功既同學大約咩名次, 佢間小學係一線還是二線小學?

想問問有關banding問題
1, 一線小學既1A同1b 學生大約咩名次
2, 二線小學既1A同1b 學生大約咩名次

snoopy333 發表於 23-1-12 11:54
想問問有關banding問題
1, 一線小學既1A同1b 學生大約咩名次
2, 二線小學既1A同1b 學生大約咩名次

冇一定答案, 每人一線二線小學定義都已經唔同!

我自己認為一線小學(唔計3私一直)級10 內係1A生
‹ 上一主題|下一主題