用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大埔區小學
go

大埔區小學 [複製鏈接]

剛搬到大埔,想了解一下
1)大埔區大熱門和次熱門小學有哪幾間?
2)大埔區學術較好的小學有哪些?

3)寶校有哪幾間?
多多指教

0    0    0    0

HY123HY 發表於 23-1-3 18:20
剛搬到大埔,想了解一下
似乎呢度無乜人識大埔區
呢D係以前大埔區家長提供既資訊:
- 大埔主要得3間升中派位表現較好既小學, 分別係: 大埔舊墟公立學校,大埔舊墟公立學校(寶湖道)和保良局田家炳小學。

其餘就普普通通

不過大埔區升中麻麻,全區得3間公開試成績達B1水平既中學
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 23-1-5 16:05
似乎呢度無乜人識大埔區
- 大埔主要得3間升中派位表現較好既小學, 分別係: ...

寶校有哪幾間?謝謝提供資訊

剛搬到大埔,想了解一下

樓上提及嘅三間84網小學
網頁/校務報告有升中派位結果供參考

HY123HY 發表於 23-1-5 16:12
寶校有哪幾間?謝謝提供資訊

參考以下分享

《84網小學排位請教》
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3809895

剛搬到大埔,想了解一下

可在FB 揾:84校網(大埔區 小學,升中討論交流園地)
那邊有較多大埔街坊交流學校的最新資訊。

sissielo 發表於 23-1-5 18:46
可在FB 揾:84校網(大埔區 小學,升中討論交流園地)
那邊有較多大埔街坊交流學校的最新資訊。
...

謝謝

hkpapa852 發表於 23-1-5 16:05
似乎呢度無乜人識大埔區
- 大埔主要得3間升中派位表現較好既小學, 分別係: ...

身邊有大埔人,話仲有阮鄭夢芹,都多人揀,不過唔知佢講邊間阮鄭夢芹

http://www.skhycmcps.edu.hk/zh_tw/site/view?name=%E5%8D%87%E4%B8%AD%E8%B3%87%E8%A8%8A

https://www.skhycmcj.edu.hk/zh_tw/site/view?name=%E5%8D%87%E4%B8%AD%E6%B4%BE%E4%BD%8D%E7%B5%90%E6%9E%9C
‹ 上一主題|下一主題