用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青慈幼葉漢千禧小學年級十三名,請問怎樣選校? 安柱 ...
go

葵青慈幼葉漢千禧小學年級十三名,請問怎樣選校? 安柱有 [複製鏈接]

葵青二線小學,年級十三名左右,想選安柱,請問能冲嗎?
   1    0    0    0

Ada2855002 發表於 22-12-10 16:34

或許自行和派位首選 安柱 都不錯

冇乜信心,怕太冒險,因安柱十分受歡迎😅想問下之前入的小朋友學校排名如何?想參考下🙇‍♀️🙇‍♀️

Ada2855002 發表於 22-12-10 17:17
冇乜信心,怕太冒險,因安柱十分受歡迎😅想問下之前入的小朋友學校排名如何?想參考下🙇‍♀ ...

其實2線 級13, 自行入安柱機會不大, 安柱係好多誇區學生報自行, 而一般自行被收生, 都係級頭。
但大抽獎入都機會大,葵青band 1 學位過多。  如果只心儀安柱, 跟樓上jm自行 同 派位 甲乙部 都放安柱第一。

小朋友好心儀呢間學校,打算自行和統一都選安柱。請問下李兆基會容易些入嗎?

Ada2855002 發表於 22-12-10 17:29
小朋友好心儀呢間學校,打算自行和統一都選安柱。請問下李兆基會容易些入嗎? ...

李兆基當然容易入過安柱, 但 如果自行 安柱 同李兆基, 李兆基收咗, 就無得大抽獎入安柱啦。

真係好煩本來諗住乙一安柱,乙二善德。但又覺得好似太進取了

Ada2855002 發表於 22-12-10 17:40
真係好煩本來諗住乙一安柱,乙二善德。但又覺得好似太進取了

先考慮咗自行2間先, 到大抽獎 乙一安柱,乙二善德唔算進取,正常排法, 最緊要用家鐘意讀邊間, 宗教亦都係一個考慮方案。

Ada2855002 發表於 22-12-10 16:34

自一安柱
自二善德

機會係有,睇對手RO,但預咗2間自行唔得,大抽獎。

放李兆基直入,但冇得抽獎。

Ada2855002 發表於 22-12-10 17:29
小朋友好心儀呢間學校,打算自行和統一都選安柱。請問下李兆基會容易些入嗎? ...

葵青區男女英中
林護 > 安柱 > 善德
> PLK83 > 李兆基 > 陳兆民 > 全完

2022年中學文憑試成績列表 #6
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3869526&pid=49132513
‹ 上一主題|下一主題