用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Study permit 連eTA
go

[加拿大] Study permit 連eTA [複製鏈接]

今日收到封SP letter of introduction, 入面話已批埋eTA, 有個eTA number, 但係我去eTA website check status, 又話search 唔到,請問有冇人試過咁?
   0    0    0    0

janlamxo 發表於 22-12-6 20:45
今日收到封SP letter of introduction, 入面話已批埋eTA, 有個eTA number, 但係我去eTA website check stat ...

申請SP已經自動批咗eTA比你,亦有寫到期日,唔駛擔心,website係冇紀錄㗎,佢係跟住你本 passport,所以你換PP就要重新申請,唔換就無問題

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

唔該晒你,嚇死我,以為我application入錯資料,咁即係申請SP 批俾我女嗰個eTA 係唔可以online check status,
但如果我自己獨立只申請eTA ,先可以用online check eTA status,
係咪咁樣?

janlamxo 發表於 22-12-7 17:43
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

唔該晒你,嚇死我,以為我application入錯資料咁即係申請SP 批俾我女嗰個eTA 係唔 ...

正確,到時登機衹比 Letter of introduction 同 Passport 地勤識幫你攪㗎啦,入學信,針咭正本,另外最好print 定所有 IRCC批核嘅電郵,有時可能會check .
係咪去多倫多,幾時入學呀? 恭喜曬  

洋蔥頭媽咪 發表於 22-12-7 17:53
正確,到時登機衹比 Letter of introduction 同 Passport 地勤識幫你攪㗎啦,入學信,針咭正本,另外最好p ...
去多倫多隔離溫莎,下年八月先去,大把時間可以準備好D

回覆樓主:

借位一問
如果study permit 連eta (Sep 2023 開學)

想Mar 2023 入去一轉 或者 甚至咁早入去

可以嗎?🙏🏻🙏🏻🙏🏻
‹ 上一主題|下一主題