用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 University of Melbourne 2023/2入學揮手區
樓主: hipo-wong
go

[澳紐] University of Melbourne 2023/2入學揮手區 [複製鏈接]

Crabtree 發表於 23-2-19 19:34
請問而家入境澳洲除了要negative PCR外,DPD係在港整定嗎?還有其他要注意嗎?
...

舊年7月開始,去澳洲已不用DPD。

48 小時內Negative PCR 或 supervised RAT 都可以。

Activehealth 發表於 23-2-19 19:44
舊年7月開始,去澳洲已不用DPD。

48 小時內Negative PCR 或 supervised RAT 都可以。

(emoji) thank you
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆 Crabtree 的帖子

上周六

請問各位,我女要用PayPal, 但佢要填Tax resident no., 請問怎申請呢?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

請指教要咩成續先入到?
打算幾年後用DSE成績報考, 想部署下要呢幾年如何準備?

chelsea_jbb 發表於 23-5-31 09:51
請指教要咩成續先入到?
打算幾年後用DSE成績報考, 想部署下要呢幾年如何準備? ...

X2.
我哋都想2024 DSE考完之後報讀

url=http://www.youngnutrition.net][/url

學校宿舍可選擇租半年和一年選,如果先租半年第一個sem, 會唔會到時第二個sem冇得住?如果租-年,12月至2月中返香港放假,好似白比租金,有冇經驗分享?謝謝

有住Melbourne朋友話呢兩年租樓貨源短缺, 而且價錢升左不少, studio都要澳元400+/week. 最初會唔會住學校宿舍穩陣D?

請問想租 Melbourne clayton 附近, 可以揾咩agent/website?

worldpeace 發表於 23-10-29 16:56
請問想租 Melbourne clayton 附近, 可以揾咩agent/website?

realestate.com.au

worldpeace    發表於 23-10-30 07:34
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊