用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 BNO VISA (18歲以上1997年6月30後出生)
發新帖回覆
樓主: cow
go

[英國] BNO VISA (18歲以上1997年6月30後出生)   [複製鏈接]

回覆 粉紅布丁狗 的帖子

每個人的要求和睇法都吾一樣。我身邊幾位朋友最近移民但佢地吾考慮加拿大。原因係有小朋友,希望有機會入英國或美國top的大學。加上加拿大生活悠閑,比較適合退休人士。大學畢業後前途發展也有限。所以最後他們還是去美國/英國。只係分享下我朋友的睇法。

Yanamami 發表於 22-11-18 14:40
點解無乜人考慮移民澳洲?近香港探親都方便啲,氣候又無咁凍。
澳洲天氣比較無禁凍。相比起,加拿大太凍

BNO vis (18歲人上97後出生)獨位申請,想問下係咪吾係同之前主申人同一個link (gov.uk) 申請?

Thanks

如果已經申請左BNO visa 同已經比曬錢,但未upload 任何文件,因為想等埋一些文件才一次過upload. 如果比左錢之後,可吾可以一至兩星期之後先upload 所有文件?會唔會有影響?還是先upload 上去,之後可吾可以自己再後保文件?

回覆 raytong 的帖子

我仔仔都係响英國讀書,上星期佢申請bno visa, 佢係獨立申請1997後出生,父或母有bno, 但係無睇倒要填這個page. 吾知係吾係填錯link 添。錢已經比曬同已經uploaded 左文件。係吾係上英國官網,撰apply first time in uk 那條link??

raytong 發表於 22-12-14 15:52
是選apply inside UK
,可能係更新咗吧,如果declare 時下載對那份文件沒有什麼問題,我想ok吧
...
禁都放心少少。希望快啲有消息

已經人在英國讀書,但只係去咗三個月,申請B隊,重需唔需要upload TB test?

peggy 發表於 22-12-15 19:11
student visa轉bno visa, 應該唔使
明白,吾該晒

想同大家分享下批的時間。12月5號申請,今日批。仔自己獨立在英國申請,批左之後有evisa, 係吾係就ok?

我仔仔的student visa 係2022年批的,但BRP上並沒有NI number, 所以我估他是沒有NI number。BNO visa 剛剛批了。要申請NI number, 有一項問有無BRP, 應該撰有定冇?如果撰有,但又已經吾係student visa 的身份申請,如果撰無,但又明明有BRP張card. 最後還是撰有,吾知有冇撰錯。大家有冇這方面的問題?麻煩晒

Aprilhoi 發表於 23-1-15 10:03
Hi Peggy
請教一下怎樣print BNO e-visa ? 是指收到 BNO
Visa approved 的 email 嗎?
之前好似有講過NI number 係不會變

sylam28 發表於 23-1-15 12:27
網上申請幾多日批了bno visa?
1 個半月倒
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊